ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη

Έκκληση απο την Αγκαλιά: 200 ντόπιες οικογένειες + 200 προσφυγικές οικογένειες

200200
Στα χρόνια που πέρασαν έχουμε βοηθήσει τόσο έλληνες όσο και πρόσφυγες δίχως εξαιρέσεις. Και αυτό γιατί πιστεύουμε πως η ανθρωπότητα είναι μια καθώς μια είναι και η λύση στα όσα μας βρίσκουν : η πανανθρώπινη αλληλεγγύη. Όλοι οι φίλοι μας που παρακολουθούν τόσο καιρό τον αγώνα που δίνουμε εδώ στη Λέσβο γνωρίζουν πως είμαστε μια μικρή, τοπική ομάδα που τόσα χρόνια προσφέρουμε ο,τι μπορούμε δίχως κρατική ή ευρωπαϊκή ενίσχυση.

Πολλές φορές όταν δεν είμαστε έτοιμοι σταματάμε να δεχόμαστε χρήματα ή εφόδια γιατί πιστεύουμε πως οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να έχουν μόνο τόσα αποθεματικά όσα μπορούν άμεσα να διαθέτουν στον κόσμο που το έχει ανάγκη. Τώρα ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια και θέλουμε όση βοήθεια μπορεί να συγκεντρωθεί. Ανοίγουμε ξανά και επίσημα τον τραπεζικό λογαριασμό της Αγκαλιάς και δίνουμε αγώνα να συγκεντρώσουμε μέσα σε δυο μήνες ένα ποσόν που θα διατεθεί σε 200 οικογένειες από την ξεχασμένη βόρεια Λέσβο και σε 200 προσφυγικές οικογένειες.

Το ποσόν από το βραβείο Raul Wallenberg που λάβαμε τον Ιανουάριο θα είναι η πρώτη συνεισφορά στον «κουμπαρά» μας. Για αυτήν την προσπάθεια θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς παρέδρους οι οποίοι θα μας υποδείξουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, θα στηριχθούμε στην επαφή μας με τον κόσμο την οποία έχουμε χτίσει μετά από χρόνια και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις οικογένειες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Πριν μερικά χρόνια με επιτυχία είχαμε μοιράσει πάνω από 120 κιβώτια βοήθειας με αυτόν τον τρόπο!

Με ιεράρχηση των αναγκών ή και με κλήρωση όταν αυτό είναι αδύνατον θέλουμε μέχρι το Πάσχα να ελαφρύνουμε κάπως τις έγνοιες από 200 οικογένειες που ζουν στο διπλανό σπίτι και που δίνουν τον δικό τους –πολλές φορές σιωπηλό μα πάντοτε αξιοπρεπή- αγώνα επιβίωσης. Στη βορεινή Λέσβο, ειδικά στα χωριά υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Και με αυτά τα λεφτά θέλουμε να βοηθήσουμε 200 προσφυγικές οικογένειες που θα έρθουν στη Λέσβο ή βρίσκονται ήδη εδώ : ξέρουμε από πρώτο χέρι πως είναι να είσαι στον δρόμο με μικρά παιδιά με ελάχιστες οικονομίες, έχουμε ζήσει από πολύ κοντά την αγωνία και τον αγώνα που δίνουν οι πρόσφυγες γονείς.

Γνωρίζετε την προσπάθεια που καταβάλλαμε τους τελευταίους μήνες κατά την οποία καταφέραμε με τη δική σας και μόνο βοήθεια να περιθάλψουμε περισσότερους από 17.000 πρόσφυγες στην Καλλονή Λέσβου και να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από δράσεις για τις οποίες είμαστε τόσο περήφανοι. Εδώ και μήνες κοντά μας –στα δύσκολα και στα εύκολα- είναι οι εθελοντές μας οι οποίοι πλέον είναι και μέλη της «Αγκαλιάς» η οποία έχει μεγαλώσει και μας δίνει κουράγιο : Ο Νίκος, η Ειρήνη, ο Μιχάλης η Μυρτώ και η Βίκυ. Πάντα με την ίδια βάση : εθελοντικά, αφιλοκερδώς γιατί το θεωρούμε καθήκον μας εφόσον λεγόμαστε άνθρωποι και γιατί ο παπα-Στρατής μας άφησε με την παραγγελιά να μην το βάλουμε κάτω και να μην κάνουμε ποτέ διακρίσεις στο ποιόν βοηθάμε.

Θέλουμε να στείλουμε με αυτή μας την κίνηση σαφές μήνυμα : Έλληνες, Ευρωπαίοι και πρόσφυγες πρέπει να σταθούμε ενωμένοι στην κρίση αυτή την οποία έχουν προκαλέσει οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες νοοτροπίες τόσο στη χώρα μας, στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή. Αυτοί που μας θέλουν να συγκρουόμαστε και να έχουμε μίσος μεταξύ μας έχουν όφελος και τρέφονται από αυτό Ο ρατσισμός και ο φασισμός πάντοτε έβαζε το ποιο αδύναμους να παλεύουν μεταξύ τους για να θεριεύει και να κυριαρχεί. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να σταθούμε στο ύψος της ανθρωπότητας. Παρακαλούμε βοηθήστε μας να συνεχίσουμε το έργο μας.

Κοινοποιήστε, μιλήστε για αυτήν την προσπάθεια.

Ο αριθμός λογαριασμού της «Αγκαλιάς» είναι.
ΜΚΟ Αγκαλιά
Alpha Bank
IBAN: GR5401405990599002101026620
BIC-Swift Code: CRBAGRAA

Η προσπάθειά μας θα τρέχει από τώρα μέχρι 30 Απριλίου όποτε και θα δοθούν σε 400 οικογένειες τα όσα έχουμε μαζέψει.
Γιώργος, Κατερίνα, Ελένη.