ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Πρώτο Θέμα

Γράμμα των Γυναικών της Ροζάβα από το μέτωπο

Εκτελούν αιχμαλώτους εν ψυχρώ. Εκτέλεσαν την Χεβρίν Χαλάφ εν ψυχρώ. Είναι το μίσος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν. Είναι οι παλιοί και τωρινοί σύμμαχοι του Ερντογάν. Είναι το Ισλαμικό Κράτος του θρησκευτικού φανατισμού και του μίσους, των αποκεφαλισμών, της εκπόρνευσης των γυναικών, της καταστροφής των αρχαίων αγαλμάτων και της Παλμύρας, της απίστευτης βαρβαρότητας. Είναι ο Ερντογάν, οι τζιχαντιστές και ο Τραμπ σε μία συμμαχία του Αίματος, όπου ο καθένας υπηρετεί τους δικούς του σκοπούς.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μία εθνοκάθαρση, μία γενοκτονία εναντίον των Κούρδων της Ροζάβα. Εναντίον των Κούρδων κοινοτιστών, εναντίον των Ζαπατίστας της Ανατολής. Γι” αυτό τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, μαζί και τα ελληνικά, σιωπούν. Ο ελληνικός «μακεδονομάχος» εθνικισμός χάθηκε μπροστά στην υπέρτατη ιδεολογία, τον καπιταλισμό, το κέρδος, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το δυστύχημα είναι ότι μαζί τους τάσσονται και οι «από κάτω», οι σκλάβοι που σκέφτονται σαν τ” αφεντικά τους… 

Διαβάστε αυτό το γράμμα των Γυναικών της Ροζάβα για να καταλάβετε τι διακυβεύεται σ” αυτό τον άνισο πόλεμο:     

«…ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σας γράφουμε εν των μέσω του πολέμου στη βορειοανατολική Συρία, ό,που το τουρκικό κράτος εισέβαλε στην πατρίδα μας. Αντιστεκόμαστε 3 μέρες στους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροσκαφών και στα τούρκικα άρματα.
Γίναμε μάρτυρες του βομβαρδισμού γειτονιών, την ώρα που οι μανάδες εγκατέλειπαν το σπίτι για να βρουν ψωμί για τις οικογένειές τους. Είδαμε την έκρηξη μιας χειροβομβίδας του ΝΑΤΟ να σκίζει την κνήμη της 7χρονης Σάρα, και να σκοτώνει τον 12χρονο αδερφό της, Mohammed.
Ζούμε τους βομβαρδισμούς των χριστιανικών συνοικιών και εκκλησιών. Βλέπουμε τις αδελφές μας και τους αδελφούς μας, που οι πρόγονοί τους είχαν επιβιώσει από τη γενοκτονία του 1915 να καταστρέφονται από τον στρατό της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν.
Πριν από 2 χρόνια, είδαμε την κατασκευή από το τουρκικό κράτος ενός τείχους μήκους 620 χιλιομέτρων, με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ενισχυθεί ο διαμελισμός της χώρας μας και να εμποδιστεί η είσοδος πολλών προσφύγων στην Ευρώπη.
Τώρα, βλέπουμε το ξήλωμα μέρους του τείχους από άρματα, Τούρκους στρατιώτες και τζιχαντιστές, προκειμένου να εισβάλουν στις πόλεις και τα χωριά μας.
Είμαστε μάρτυρες δολοφονικών επιθέσεων.
Βλέπουμε ως συνοικίες, τα χωριά, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την πολιτιστική κληρονομιά Κούρδων, Yazidis, Αράβων, Συρίων, Αρμενίων, Τσετσένων, Τσιρκάνων, Τουρκομάνων και άλλων πολιτισμών που ζουν εδώ στην κοινότητα, αντιμέτωπα με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του πυροβολικού.
Βλέπουμε πως χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο χωρίς να έχουν πού να πάνε, ώστε να είναι ασφαλείς.
Και εκτός αυτών, ξαναζούμε επιθέσεις από μονάδες δολοφόνων του ισλαμικού Κράτους σε πόλεις όπως η Raqqa, οι οποίες εδώ και 2 χρόνια είχαν απελευθερωθεί από την τρομοκρατία του ισλαμικού καθεστώτος, χάρη στον κοινό αγώνα του λαού μας.
Για μια ακόμη φορά είμαστε μάρτυρες κοινών επιθέσεων του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών μισθοφόρων του, εναντίον των Serkani, Girêsipi και Kobane. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε από τη στιγμή που ο Erdoğan μας κήρυξε τον πόλεμο στις 9 Οκτωβρίου 2019.
Καθώς είμαστε μάρτυρες του πρώτου σταδίου της εφαρμογής της γενοκτονίας για εθνοκάθαρση στην Τουρκία, παρακολουθούμε επίσης την ηρωική αντίσταση γυναικών, ανδρών και νέων που έχουν υψώσει τη φωνή και υπερασπίζονται τα εδάφη τους και την αξιοπρέπειά τους.
Για 3 μέρες, μαχητές των δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας, μαζί με το YPG και το JPY, πολέμησαν με επιτυχία στις πρώτες γραμμές για να εμποδίσουν την εισβολή των Τούρκων και τις σφαγές.
Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε όλους τους τομείς αυτής της αντίστασης, προς υπεράσπιση της ανθρωπότητας, των επιτευγμάτων και των αξιών της γυναικείας επανάστασης στη Rojava.
Ως γυναίκες, είμαστε αποφασισμένες να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.
Για να πετύχουμε τον στόχο μας, στηριζόμαστε στη διεθνή αλληλεγγύη και στον κοινό αγώνα όλων των γυναικών και όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία. «
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
* Τέλος της εισβολής και της τούρκικης κατοχής στη βόρεια Συρία

* Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για την προστασία της ζωής του πληθυσμού στη βόρεια και ανατολική Συρία
* Πρόληψη περαιτέρω εγκλημάτων πολέμου και εθνοκάθαρσης από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
* Δέσμευση για την καταδίκη όλων των εγκληματιών πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο
* Παύση των πωλήσεων εξοπλισμών στην Τουρκία
* Θέσπιση οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας
* Υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Συρία με τη συμμετοχή και εκπροσώπηση όλων των διαφορετικών εθνικών, πολιτιστικών κα θρησκευτικών κοινοτήτων».