ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Πρώτο Θέμα

Κίνηση Δράσης και Μνήμης: Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν ήταν ο μόνος!

Κίνηση Δράσης και Μνήμης

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν ήταν ο μόνος!

Στις 6 Δεκέμβρη, τιμούμε τη μνήμη όχι μόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μα και των αναρίθμητων δολοφονημένων συμπολιτών μας, απ’ την κρατική βία και αυθαιρεσία.

Τιμούμε τον Ιάκωβο Κουμή, την Σταματίνα Κανελοπούλου, τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου και δεκάδες άλλους συμπολίτες μας, που συνάντησαν το θάνατο απ’ τα χέρια αυτών που η πολιτεία όρισε ως ”προστάτες” μας, στην ουσία όμως χρησιμοποιεί για να προστατεύει την ανελέητη εξουσία της.  Γι αυτό  και στις δολοφονίες αυτές δεν υπάρχει καμιά απόδοση δικαιοσύνης. Τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στοργικά φυλάσσει σήμερα υπό την σκέπη της η εκκλησία, ο δε Αθανάσιος Μελίστας, δολοφόνος του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά, ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε ποτέ για την αποτρόπαια πράξη του…

Στον μακρύ κατάλογο των δολοφονιών της αστυνομίας, η ατιμωρησία βασιλεύει, η δικαίωση για τα θύματα, θλιβερά απούσα… Έτσι γράφουν την ιστορία αυτοί που την ζωή μας διαφεντεύουν. Αυτοί που το χρήμα μόνο προσκυνούν και μ’ αυτό την αξία της ζήσης μας αποτιμούν… ”Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, μα εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές”. Θυμόμαστε, τιμάμε, αγωνιζόμαστε,… Γιατί ”χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν,  θα ‘ρθούνε θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί…”