ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ (ΑΝΘΡΩΠΟ)ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ;;;

Ώστε “είναι δίκαιες και αιτιολογημένες” οι αντιδράσεις κατοίκων της Θράκης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ορεστιάδας για να διαμαρτυρηθούν, όπως είπαν, για την ύπαρξη και επέκταση του ΚΥΤ στην περιοχή; Είναι δίκαιες και αιτιολογημένες οι κραυγές “αλήτες προδότες πολιτικοί”, “να μην μπει τίποτα λαθραίο”, “Αθήνα γαμ…η ο Έβρος δεν πεθαίνει”, “εθνικό έγκλημα”, “η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες”…. και άλλα, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, ακροδεξιά, απαράδεκτα, όχι μόνο ως προς τις αξίες της αριστεράς, αλλά και για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο.
Αλλά κάποιοι, δυστυχώς από το δικό μας χώρο, θεώρησαν ότι οι αντιδράσεις, με αφορμή την επίσκεψη στην Ορεστιάδα του υπουργού Μετανάστευσης ήταν “δίκαιες και αιτιολογημένες” και φρόντισαν με δημόσιο τρόπο να το ανακοινώσουν!
Λοιπόν, δεν ήταν δίκαιες και δεν ήταν αιτιολογημένες. Κυρίως, όμως, είναι έξω από τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ενταγμένες σε ένα ανταγωνιστικό και εχθρικό πολιτικό σχέδιο. Είναι κραυγές της άλλης όχθης, υπαρκτής και αντίπαλης.
Η αριστερά δεν είναι με τους πάντες, όπως δεν είναι και η δεξιά. Δεν είμαστε και με τους (ανθρωπο)κυνηγούς και με τους κυνηγημένους. Δεν είμαστε με όποιον βγαίνει στο δρόμο και διαδηλώνει.
Η αριστερά δεν είναι χωνευτήρι, δεν τα χωράει όλα, δεν τα αντέχει όλα.
Η ευθύνη της ΝΔ είναι τεράστια. Όλη την προηγούμενη περίοδο, που στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιέργησε την ξενοφοβία και τον εθνικισμό, ενθάρρυνε τις ακροδεξιές αντιδράσεις, έπαιξε επικίνδυνα με τη ρητορική του μίσους. Και τώρα το πληρώνει.
Λοιπόν, δημόσια, ως οφείλω, ως οφείλουμε όλες και όλοι, δηλώνω ότι ανατριχιάζω από τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων του Έβρου και δεν θεωρώ ούτε δίκαιες ούτε αιτιολογημένες τις αντιδράσεις τους.

 

Από ανάρτηση στο Facebook