ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Καμία ευαισθησία για τα προσφυγόπουλα που είναι στα αστυνομικά μπουντρούμια

Φωτογραφία μπροστά από την εικόνα του Μπεχράκη. Βίντεο «ανθρωπιάς» στα αεροδρόμια. «Ευαισθησία» προς πώληση στο πόπολο από τα συστημικά μίντια. Εμπόριο συναισθημάτων και πολιτικό μάρκετινγκ. Τραγούδια και συντριβάνια.

Για την πραγματική δυστυχία δεν θα μιλήσει κανείς. Τα παιδιά, τα ανήλικα προσφυγόπουλα που είναι έγκλειστα επί μήνες στα αστυνομικά μπουντρούμια  δεν ενδιαφέρεται κανένας επικοινωνιολόγος!

Τα παιδιά αυτά είναι «θαμμένα στη σιωπή» και στο σκοτάδι των μπουντρουμιών των αστυνομικών τμημάτων Κολωνού, Παγκρατίου, Β΄ Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων, Χαλανδρίου, Πεντέλης και Ρέντη. «Στα κρατητήρια των παραπάνω Τμημάτων έχουν εγκαταλειφθεί με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, για μήνες σε άθλιες συνθήκες, που συνιστούν με βάση γνωμοδοτήσεις εγχώριων και διεθνών οργανώσεων, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, εβδομήντα περίπου παιδιά χωρίς γονείς, πατρίδα και υπάρχοντα, που σώθηκαν από την φρίκη του πολέμου και της ακραίας φτώχειας. Και αντί να βρουν ελπίδα και ανακούφιση βιώνουν τη βία του εγκλεισμού και της εγκατάλειψης. Αντί να τύχουν της ειδικής προστασίας που αξιώνει μεταξύ άλλων η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ζουν τη βάναυση εμπειρία του κελιού.» (P.A.S.S.PO.R.T).