ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη

Ο πολιτισμός υπάρχει όπου υπάρχουν άξιοι άνθρωποι να τον υπηρετήσουν.

Μιά ξεχωριστή βραδιά συνύπαρξης στο Κάστρο της πόλης, όπου η μουσική ένωσε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Μουσικά σχήματα και χορωδίες από τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας της Μόριας και του Καρά Τεπέ μας έδειξαν ότι ο πολιτισμός υπάρχει εκεί που υπάρχουν άξιοι άνθρωποι να τον υπηρετήσουν. Έλληνες και πρόσφυγες κάθε ηλικίας τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί.

Ο καινούριος Δήμαρχος έχει υποσχεθεί στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του (ενός και εκτός ΝΔ), ότι θα κλείσει τον Καρά Τεπέ και το Πικπα, χώρους όπου οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά φτιάχνοντας ξανά τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Η Ν.Δ. μιλά για κλειστά κέντρα κράτησης, αγνοώντας πόση δουλειά έχει γίνει στο θέμα της διαχείρισης του αριθμού των προσφύγων στο μεγάλο hot spot της Μόριας, ώστε οι εικόνες ντροπής, σήμερα να αποτελούν παρελθόν.

Η Μόρια, ο Καρά Τεπές, χρειάστηκε πολλή δουλειά για να γίνουν χώροι αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αν ο νέος Δήμαρχος θέλει να καταστρέψει ό,τι καλό έχει επιτευχθεί, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα πρωτόγονα ένστικτα κάποιων ψηφοφόρων του, βασιζόμενος στο 49% που τον ψήφισε, του υπενθυμίζουμε ότι το υπόλοιπο 51% δεν τον ψήφισε…