ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Πρώτο Θέμα

Πλατεία Σαπφούς- Μεγάλη γιορτή για την προσφυγιά (pics-video)

Μεγάλη γιορτή διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη για την παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Φωτογραφία Myron Pavlis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

φωτογραφία Myron Pavlis

Με τη συνεργασία της «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Μυτιλήνης, της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Λέσβου, της γνωστής ορχήστρας του καταυλισμού της Μόριας «RAD MUSIC» και της πρωτοβουλίας προσφύγων «WAVE OF HOPE».

 Η πλατεία Σαπφούς ξεσηκώθηκε από τους ρυθμούς της μουσικής των Αφρικανών, ο κόσμος ενθουσιασμένος χόρευε και χειροκροτούσε. Η πλατεία έγινε μια πολύχρωμη πλατεία συνύπαρξης και αλληλεγγύης.

 

Aπό την  Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου διαβάστηκε κείμενο διαμαρτυρίας για την μη έκδοση ΑΦΜ στους αιτούντες άσυλο και κάλεσε τον κόσμο σε διαμαρτυρία την Πέμπτη  στην ΔΟΥ Μυτιλήνης. 

Ακολούθως η ομάδα προσφύγων WAVE OF HOPE, παρουσίασε το καινούριο σχολείο του καταυλισμού της Μόριας, όπου θα φοιτήσουν πάνω από 2.000 μαθητές όλων των ηλικιών και βαθμίδων. Μίλησαν καθηγητές και μαθητές, για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στον καταυλισμό, ώστε να ενταχθούν στην εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσφυγες. Αντίδοτο  στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της εγκατάλειψης από την ελληνική πολιτεία. Δύο νεαρές κοπέλες περιέγραψαν την έλλειψη ασφάλειας που αισθάνονται, ειδικά οι γυναίκες και την αδιαφορία της αστυνομίας, ουσιαστικά της κυβέρνησης να παρέμβει.   

Η εκδήλωσε έκλεισε με τα τραγούδια της προσφυγιάς από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Μυτιλήνης. (Video Myron Pavlis)

 

Ήταν μια μεγάλη γιορτή,  μια μεγάλη στιγμή, πρόσφυγες, ντόπιοι και εθελοντές,  πολίτες του κόσμου, ένωσαν τις φωνές τους για την  μέρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Μεγάλη γιορτή,μεγάλη τιμή γι’αυτούς που τη διοργάνωσαν και για όσους συμμετείχαν.