ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Πρώτο Θέμα

Πλατεία Σαπφούς: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό.

Με μηνύματα κατά του τουρκικού επεκτατισμού και υπέρ της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί στην πλατεία Σαπφούς η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ο.Μ. πόλης ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης.

«Η στρατιωτική εισβολή στη Συρία, μας αφορά όλους», ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση. Μήνυμα συμπαράστασης στην πολύπαθη Συρία απηύθυνε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς διατυπώνοντας τους προβληματισμούς του για το πώς η έκβαση του πολέμου επηρεάζει τον τόπο μας.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη», Εριφύλη Χιωτέλλη, απηύθυνε μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο επικεφαλής της Επανεκκίνησης Κώστας Αστυρακάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Ν.Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, οι Κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη», Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή, πολλοί Κούρδοι πρόσφυγες από το ΚΥΤ Μόριας και πλήθος κόσμου που ένιωσε την ανάγκη με την παρουσία του να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Συγκεντρώθηκαν ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες που διαμένουν στη Μόρια.