ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη

Σοβαρή καταγγελία από τον καθηγητή Κ. Ζώρα: » πολίτες της Μυτιλήνης αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τοπικοί δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα, επιστήμονες ζούμε συνεχώς υπό το βάρος τηλεφωνικών ύβρεων και απειλών»

epi-tilefonima-apati

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο καθηγητής του Παν. Αιγαίου Κ. Ζώρας, μέσα από τις στήλες της «Εφημ. των Συντακτών».

Οπως γράφει ο γνωστός καθηγητής, «μετά την δημοσίευση στην «Εφ.Συν.» (3.11.2016) άρθρου του με τίτλο «Μεταμοντέρνος Φασισμός»,(σημ.: το άρθρο το αναδημοσιεύσαμε και στα ΜΠΛΟΚΙΑ) με αναφορά στα προσφυγικά γεγονότα του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης, της Χίου και της Μυτιλήνης, δέχθηκε ακατανόμαστες ύβρεις και « εκτός ορίων» απειλές.»

Η καταγγελία του Κ. Ζώρα:

Μέσα από τις στήλες της «Εφημερίδας των Συντακτών» καταγγέλλω δημόσια τα εξής:

Προσφάτως πολίτες της Μυτιλήνης αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τοπικοί δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα, επιστήμονες ζούμε συνεχώς υπό το βάρος τηλεφωνικών ύβρεων και απειλών.

Ειδικότερα ο υπογράφων, μετά την δημοσίευση στην «Εφ.Συν.» (3.11.2016) άρθρου του με τίτλο «Μεταμοντέρνος Φασισμός», με αναφορά στα προσφυγικά γεγονότα του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης, της Χίου και της Μυτιλήνης, δέχθηκε ακατανόμαστες ύβρεις και « εκτός ορίων» απειλές.

Δηλώνω στους ανώνυμους κύκλους της ανωμαλίας που τηλεφωνούν, ότι δεν θα σταματήσω να γράφω, όπως με ιταμό ύφος απαιτούν, στηρίζοντας τα δίκαια των προσφύγων και των μεταναστών και προτρέποντας για πολιτικές πλήρους ενσωμάτωσης τους στην ελληνική κοινωνία.

Κώστας Ζώρας

Καθηγητής πολιτικής κοινωνιολογίας

Πρώην Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου