ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη

Το λάδι της Γέρας στο Βέλγιο με «αλληλέγγυες εξαγωγές»

image

Στη δεύτερη καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών που «τρέχει» η Αλληλεγγύη για Όλους σε συνεργασία με την βελγική οργάνωση Climaxi ( κίνηση για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη), συμμετέχει η «Μοδούσα», ο κοινωνικός συνεταιρισμός παραγωγών απο τη Γέρα.

Στόχος της καμπάνιας είναι αφενός η ενημέρωση των Βέλγων εργαζομένων και συλλογικοτήτων για την κοινωνικό – πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από τη μία και η έμπρακτη στήριξη εκ μέρους βέλγικων σωματείων, συνδικάτων, περιβαλλοντικών ομάδων, αλληλέγγυων συλλογικοτήτων έτσι ώστε να στηριχτούν νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Η καμπάνια τρέχει για δεύτερη φοράς και περιλαμβάνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και διαφόρων ειδών ελιές. Προϊόντα που δύσκολα βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη σε δίκαιη τιμή , καλή ποιότητα αλλά πρωτίστως με γνώση προέλευσης.

Τα εγχειρήματα των οποίων  τα προϊόντα θα εξαχθούν μέσω της καμπάνιας είναι η ομάδα παραγωγών Πράσινη γη από την Στέρνα Μεσσηνίας και ο κοινωνικός συνεταιρισμός Μοδούσα από τη Γέρα Λέσβου. Η ποιότητα και η ασφάλεια του προϊόντος, η δίκαιη τιμή για τον παραγωγό, η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και η λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων συνεταιρισμών.

Η καμπάνια αλληλέγγυων «εξαγωγών» είναι μη – κερδοσκοπική. Το πλεόνασμα θα διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα που κάνουν δράσεις και για το προσφυγικό καθώς και για τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής υποδομής για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στην Αθήνα.