ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

Υεμένη: Η 5χρονη Salwa που ζυγίζει 3,5 κιλά, είναι καλύτερα

Η 5χρονη Salwa από την Υεμένη που ζυγίζει 3,5 κιλά, μάθαμε ότι είναι καλύτερα, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση και τη διεθνή κινητοποίηση κάνει θεραπεία σε κέντρο υποσιτισμού στο Aslam. Βλέπουμε τώρα το χάσταγκ #SalwaSmiles, αλλά το χαμόγελο δεν πρέπει να είναι μόνο της Salwa αλλά όλων των παιδιών της Υεμένης, των παιδιών όλου του κόσμου που πεινούν και διψούν. Κι αυτό θα συμβεί, αν σταματήσουν οι πόλεμοι και η άγρια εκμετάλλευση των χωρών αυτών. Διαβάζουμε ένα σχόλιο κάτω από την είδηση στο τουίτερ: «Δυστυχώς, Mark, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και θα υπάρχουν πολλά περισσότερα παιδιά που θα υποφέρουν…». Και είναι έτσι.

Θυμίζουμε ότι η Υεμένη υφίσταται τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο σήμερα. Όσοι γλυτώνουν από τις βόμβες, πεθαίνουν από την πείνα. Τώρα προστέθηκε και ο κορονοϊός. Τα παιδιά είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο.

Πέντε χρόνια άγριου εμφυλίου πολέμου, που υποθάλπουν τα συμφέροντα περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων. Η φρίκη συμπληρώνεται από την πείνα και τις ασθένειες. Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Sir Mark Lowcock λέει στο Sky News ότι η Υεμένη βρίσκεται στην πιο «ζοφερή κατάσταση» που έχει δει ποτέ και ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει περισσότερα.