ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

SOS – Υποστηρίξτε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης – COVID-19

Επτά νέοι από τη Λέσβο, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στόχος τους οι συγκέντρωση χρημάτων για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού:

https://www.gofundme.com/f/1z084mj0g0?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp%20share-sheet&fbclid=IwAR00n_PNvogihOxwbGH7bWkTTgUhuikan1FulGsvj0v_l3pQdYj8vTg6WtA

 «Το νησί και ο κόσμος της Λέσβου αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα όπως και «τη χειρότερη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη» σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Ο κόσμος της Λέσβου διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται με αυξανόμενο ρυθμό από το 2015. Πέρα από όλα αυτά ο κόσμος της Λέσβου έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την πανδημία του COVID-19. Καθώς ο ιός SARS-CoV-2 αγγίζει κάθε γωνιά του πλανήτη, ο κίνδυνος να εξαπλωθεί και στο νησί της Λέσβου παραμονεύει. Με πληθυσμό 86.000 κατοίκους και πλέον των 21.000 μεταναστών και προσφύγων αντιλαμβάνεται κανείς ότι η περίθαλψη των ασθενών θα είναι εξαιρετικά δύσκολη σε περίπτωση έξαρσης της νόσου στο νησί.

Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού που καταγόμαστε από τη Μυτιλήνη και η αγάπη για τον τόπο μας και η αγωνία μας για την πανδημία που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα, μας επιβάλλουν να ενεργήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης να κρατήσουν τον κόσμο της Μυτιλήνης, αλλά και όσους συνανθρώπους μας χρειαστούν βοήθεια, ασφαλείς και υγιείς. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χρηματικού ποσού για την ενίσχυση του νοσοκομείου της Μυτιλήνης με προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ποδιές, αντισηπτικά κτλ), ώστε το καθημερινά μαχόμενο προσωπικό να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια κάτω από τις δυσμενείς αυτές συνθήκες.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε δίπλα μας την επίτιμη Πρόξενο Γαλλίας για τη Λέσβο και τη Λήμνο κας Σοφίας Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, η οποία στηρίζει πάντα τον τόπο μας με κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ενέργειες. 

Γιώργος Αντωνίου – Γρηγόρης Ιατρόπουλος – Δήμητρα Κατσάνη– Λευτέρης Κουμαράς – Εμμανουήλ Τσατραφίλης – Ειρήνη Φρυδάκη – Γιάννης Χατζηφώτης