Σειρά γραμματοσήμων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που για πρώτη φορά περιλαμβάνουν το εργατικό κίνημα στη θεματολογία των εκδόσεων τους και τα έθεσαν σε κυκλοφορία, συμβολικά, στις 21 Απριλίου 2016. Η πρώτη αυτή προσπάθεια αναδεικνύει σημαντικά στοιχεία της ιστορίας του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, μέσα από τέσσερα πρόσωπα σε διαδοχικές ιστορικές περιόδους.
Στα γραμματόσημα εμφανίζονται οι:
Σωτήρης Παρασκευαΐδης: Αγωνιστής του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, μέλος της ΟΚΝΕ. Τραυματίστηκε θανάσιμα την Πρωτομαγιά του 1924 στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου (Κοτζιά), όταν οι δυνάμεις καταστολής πήραν διαταγή να διαλύσουν τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).
Τάσος Τούσης: Πήρε μέρος στην εργατική εξέγερση και στη γενική απεργία στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 1936. Τελικά η απεργία καταστέλλεται βίαια με απολογισμό 9 νεκρούς, μεταξύ αυτών τον 25χρονο οδηγό Τάσο Τούση.
Ναπολέων Σουκατζίδης: Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Ηρακλείου και στέλεχος του ΚΚΕ, συνελήφθη από τη Δικτατορία Μεταξά και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη. Ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944.
Κώστας Θέος: Καπνεργάτης στο Βόλο απο την ηλικία των 12 ετών, μέλος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας Βόλου και το 1918 του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ. Συλλαμβάνεται από την δικτατορία Μεταξά, στις 4 Αυγούστου 1936 και εξορίζεται. Το 1946 γίνεται μέλος της διοίκησης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Πέθανε στο Βουκουρέστι, το 1958.