ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Έφη Αχτσιόγλου / Αποκαλύφθηκε το «φουλ απάτη pass» του κ. Μητσοτάκη

Με μια σκληρή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζει τις κυβερνητικές φρούδες υποσχέσεις περί ενίσχυσης των νοικοκυριών μέσω του power pass με 600 ευρώ επιδότηση για το ρεύμα, επιδότηση που μόλις άρχισε η αποστολή των εκκαθαριστικών στους πολίτες αποδείχθηκε ότι είναι «φουλ απάτη pass» του κ. Μητσοτάκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνει ότι μένουν εκτός οποιασδήποτε επιδότησης 1,7 εκατ. νοικοκυριά ή το 40% όσων ισχυριζόταν η κυβέρνηση ότι θα στηρίξει. Παράλληλα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η μεσοσταθμική επιδότηση είναι τελικά 17 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

Σήμερα επιβεβαιώθηκε η απάτη του κ. Μητσοτάκη με το “power pass” και τα δήθεν 600 ευρώ επιδότησης για το ρεύμα.
1. Εντελώς εκτός οποιασδήποτε επιδότησης μένουν 1,7 εκατ. νοικοκυριά ή το 40% όσων ισχυριζόταν η κυβέρνηση ότι θα στηρίξει.
2. Στα 2,5 εκατ. δικαιούχους που τελικά λαμβάνουν επιδότηση (εκ των 4,2 εκατ. που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα υποστήριζε), μοιράζονται 260 εκατ. για 6 μήνες. Πρόκειται για μεσοσταθμική επιδότηση των 17 ευρώ/μήνα.
Και όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες έχουν πληρώσει ήδη λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω.
Με λίγα λόγια, αφού έχει συντελεστεί μία αφαίμαξη χιλιάδων ευρώ σε κάθε νοικοκυριό εδώ και πολλούς μήνες, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τώρα ως τιμητής επιστρέφοντας λίγα ευρώ σε ένα μέρος των πολιτών. Βέβαια, από την αισχροκέρδεια ούτε που του περνάει από το μυαλό να κόψει κανένα ευρώ.
Είναι προφανές ότι μετά το “fuel pass”, το “power pass” εξελίσσεται σε “φουλ απάτη pass” του κ. Μητσοτάκη. Ας γνωρίζει όμως ότι αυτό το “pass” εξαπάτησης δεν περνά πουθενά.
ΥΓ: Όσο για τα 20 εκατ. που το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει πανηγυρικώς ότι θα διαμοιράσει στο μέλλον στους πολίτες, να μην παραλείψουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη γενναιοδωρία τους.