ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Αλ. Τσίπρας: Ένας χρόνος από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη – Επιστροφή στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς (Video)

 

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη με κύρια αιχμή τη λίστα Πέτσα, την ύφεση και τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία. Ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν τα δυνατά τους για να μην “διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού”.

«Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία» με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επέτειο ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

«Ένα χρόνο μετά τις εκλογές έχουμε μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθεση κατεύθυνση από όσα υποσχέθηκε και από όσα χρειάζεται ο τόπος» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Σε αντιδιαστολή ανέφερε όλα όσα άφησε πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Παρέλαβαν πέρσι τέτοιες μέρες μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. Με ρυθμισμένο χρέος. Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία. Με αναβαθμισμένη εθνική αξιοπρέπεια. Και με τους πρώτους καρπούς για την κοινωνική πλειοψηφία μιας πολιτικής που χρηματοδότησαν οι θυσίες του λαού, και είχε στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, το κοινωνικό κράτος, την ουσιαστική διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον. Αυτά τους παραδώσαμε.»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κατασκευάζουν με σύστημα, κυνισμό και καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης μια κατασκευασμένη εικονική πραγματικότητα».

«Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία»

“Δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία. Δεν πάει άλλο. Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή”.

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτού μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή offshore», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα είμαστε παρόντες στη Βουλή στον δρόμο και στις κοινωνικές κινητοποιήσεις»

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: “Είμαστε η αριστερά που έμαθε να κυβερνά, είμαστε η Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει στους δρόμους του αγώνα και δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας”.

Λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα

«Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, τόσο η ΝΔ θα επανέρχεται στις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Όπως η χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών και ο διχαστικός λόγος», προειδοποίησε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί, αντί να λύνει προβλήματα και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό»

Ο ίδιος έκανε λόγο για «επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Πέτσα. “Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας” ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, μετονόμασε τη «λίστα Πέτσα» σε «λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη εν λόγω λίστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «μαγείρεμα» και στον αποκλεισμό από αυτή, των ανεπιθύμητων μέσων ενημέρωσης.

«Άσκηση βίας χωρίς μέτρο και όριο»

“Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις κάνοντας λόγο για «χουντικό νόμο» και για «άσκηση βίας χωρίς μέτρο και όριο» από την κυβέρνηση.

«Ο χάρτης της καταστολής και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πια ολοφάνερος», επεσήμανε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πλέον «η δημόσια τάξη ταυτίζεται με σπασμένα κεφάλια και δηλώσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές».

Επιπλέον, ο Αλ.Τσίπρας επεσήμανε ότι «η αριστερά και η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία, κηρύσσονται και αντιμετωπίζονται ως εσωτερικός εχθρός. Κηρύσσουν μέχρι και τον όρο “ριζοσπαστικοποίηση” εκτός νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο «να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου στην πολιτική τους».

“Σήμερα ένα χρόνο μετά τη εκλογή της κυβέρνησης της Δεξιάς. Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απάτη. Που θα έφερνε πιο γαλανό ουρανό και έφερε μαύρο σκοτάδι. Σας ζητώ να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού” είπε κλείνοντας την ομιλία του στην Κ.Ο. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.