ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Αλ.Τσίπρας: Το μόνο έτοιμο σχέδιο σας ήταν αυτό της άλωσης του κράτους (Video)

«Το σχέδιο σας είναι ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και έφοδος στο κράτος και τους θεσμούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος»

«Γινόμαστε μάρτυρες ενός νομοσχεδίου εναντίον της κοινής λογικής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος».

Ο ίδιος, έκανε λόγο για ένα πρωθυπουργικό γραφείο Λεβιάθαν με αφορμή την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο γραφείο του Κ.Μητσοτάκη προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται ότι το μόνο σχέδιο που είχατε έτοιμο, ήταν το σχέδιο για την άλωση του κράτους».

Στην προσπάθειά σας να στήσετε ένα αυστηρά κεντρικά ελεγχόμενο και βαθιά κομματικό κράτος είχατε κάνει σοβαρή προετοιμασία», πρόσθεσε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «το σχέδιο σας είναι ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση και έφοδος στο κράτος και τους θεσμούς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι τόσο καλά προετοιμασμένες που θα τις ζήλευαν κυβερνήσεις τύπου Όρμπαν στη Ουγγαρία και του Μπολσονάρο στην στη Βραζιλία.

Σε σχέση με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, και το αν διαθέτει πτυχίο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «συνήθως σε αυτές τις ευαίσθητες θεσμικά θέσεις τοποθετούνται γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία για έχουν θεσμικό κύρος», ενώ τόνισε ότι «η ΕΥΠ δεν είναι εταιρία σεκιούριτι».

Παράλληλα σχετικά με τον διορισμό τριών υποδιοικητών στην ΕΥΠ, ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε ότι ο νόμος λέει ρητά ότι μπορούν να υπάρχουν μέχρι δύο. «Οι νόμοι είναι για να τηρούνται και όχι αν οι επιδιώξεις μας είναι αντίθετες στους νόμους τόσο το χειρότερο για τους νόμους».

Επιπρόσθετα, ο ίδιος για την επένδυση στο Ελληνικό τόνισε ότι «τοποθετήσατε άνθρωπο της Lamda Development να χειριστεί την υπόθεση του ελληνικού και στη συνέχεια, κατ” εντολή της εταιρίας φέρατε τροπολογία για αλλαγή των όρων δόμησης».

«Εμείς ξεμπλοκάραμε το πρότζεκτ του ελληνικού, προχωρήσαμε με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στο περιβάλλον. Θα βάλετε τους ουρανοξύστες στη θάλασσα;», σημείωσε ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «όσα χατίρια και να κάνετε στον επενδυτή αν δεν έχει λεφτά δε θα κάνει καμία επένδυση».

Ακόμα συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε ότι «ενώ λέγατε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα, οι μόνες που ξεκίνησαν είναι οι χαριστικές τροπολογίες και καμία άλλη».

Όσον αφορά, στον γενικό γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνο Λούλη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «έγραψε βιβλίο το 2015 υμνώντας τη δικτατορία των συνταγματαρχών και αντί να το αποπέμψετε οδηγήσατε σε παραίτηση τον επικεφαλής του ΕΟΤ. Αλλά βέβαια ο ταμίας του ιδρύματος Μητσοτάκη δεν αποπέμπεται έτσι εύκολα».

Αναφερόμενος στα «ψέμματα της ΝΔ», όπως είπε ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε ότι «είπατε ότι αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του ΑΛ.Γρογορόπουλου λόγω νέου ποινικού κώδικα, είπατε επίσης ότι ο κ. Φλώρος, συνεργάτης του νέου διευθυντή του Μεγάρου Μαξίμου κ. Δημητριάδη αποφυλακίστηκε λόγω του νέου ποινικού κώδικα».

Ακόμα, αναφερόμενος τους μετακλητούς υπαλλήλους έκανε λόγο για «μία σοβαρή μείωση» σε αυτούς καθώς «από 4 τους κάνατε 8. Το ψέμα και οι συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια».

«Ότι δεν μπορεί να ελέγξει ο κ. Μητσοτάκης το καταργεί και το επανασυστήνει. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ελέγξετε τη δημόσια διοίκηση. Για αυτό καταργείται τη θέση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.