ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Αποφυλάκιση Πατέλη / Σε πανικό η ΝΔ – Απαντά με ψέματα και χυδαιότητες σε βάρος του Τσίπρα

Σε χυδαιότητες ενάντια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα καταφεύγει η Νέα Δημοκρατία μετά την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προκλητική αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη.

Η ΝΔ εμφανώς ενοχλημένη αναμασά τα γνωστά fake news σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη Χρυσή Αυγή, ενώ φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι έστηνε δημοσκοπήσεις υπέρ των ναζί. Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ κατέβαινε στις πλατείες μαζί με τους χρυσαυγίτες και ότι εξαιτίας του νέου Ποινικού Κώδικα οι ναζί έπεσαν στα μαλακά. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής του χρησιμοποιώντας οτιδήποτε συμβαίνει στην επικράτεια προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι:

1. Η Δικαιοσύνη στα κράτη δικαίου είναι ανεξάρτητη. Ο κ. Τσίπρας κάνει στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης απόφαση δικαστηρίου και δη του Εφετείου Αθηνών, στην οποία προφανώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει άλλη κρατική λειτουργία.

2. Με τη Χρυσή Αυγή μαζί κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά. Μαζί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και οι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ συμμετείχαν και φωτογραφίζονταν σε επικοινωνιακές παραστάσεις στο Καστελόριζο. Μαζί υπερψήφιζαν κρίσιμα νομοσχέδια όπως την απλή αναλογική λέγοντας ότι “δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”. Οι μαϊμού εταιρείες δημοσκοπήσεων που έστηνε έδιναν στη Χρυσή Αυγή 10% λίγες εβδομάδες πριν μείνει εκτός Βουλής.

Ενώ με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές εκλογών άλλαξαν προς το ευνοϊκότερο οι ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και καταργήθηκε η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

3. Να του θυμίσουμε επίσης ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν αίθουσα για να ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οδηγήθηκε η Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η Δίκη της Χρυσής Αυγής που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή. Και με τον νέο Ποινικό Κώδικα που προτείνει η Κυβέρνηση αυξάνονται τα όρια πραγματικής έκτισης ποινής στα τρία πέμπτα και τα τέσσερα πέμπτα, από δύο και τρία πέμπτα αντιστοίχως.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να τα ξεχάσει. Οι πολίτες ξέρουν και θυμούνται».

Η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ

  • Η Νέα Δημοκρατία ξεχνάει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε πριν μερικές χρόνια στο Politico ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά, χρησιμοποιώντας τη λογική των δύο άκρων. 
  • Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ήταν αυτός που ζητούσε «μία σοβαρή Χρυσή Αυγή» που «να συνεργαστεί με τη ΝΔ».
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου του Αντώνη Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος συνωμοτούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη.
  • Η ΝΔ χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Με το νέο Ποινικό Κώδικα, η ποινή για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχει ανώτατο όριο τα 15 έτη, που αποτελεί μία από τις υψηλότερες ποινές για αυτό το αδίκημα στην Ευρώπη.
  • Ακόμη και με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα και με βάση το Σύνταγμα, η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα επερχόταν μόνο όταν η δικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη. Δηλαδή μετά και τη διαδικασία αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, σε περίπου δέκα χρόνια από σήμερα.
  • Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε το 2015 με την κυβέρνηση της ΝΔ να μην έχει φροντίσει καν για την ύπαρξη αίθουσας ώστε να διεξαχθεί μία τόσο μεγάλη δίκη. Αν δεν είχε πάρει μία σειρά από θεσμικά μέτρα επίσπευσης της δίκης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα τελείωνε το 2025.