ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Γ. Πάλλης: Δώρο στη Χρυσή Αυγή η Μυτιλήνη από τον Αθανασίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης μιλώντας στο Κόκκινο αναφορικά με τα χθεσινά έκτροπα στη Μυτιλήνη, εξήγησε πως αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Μυτιλήνη και οι κάτοικοι της έχουν αναλάβει το έργο να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που έρχονται στο νησί και σε αυτό ανταποκρίνονται.  Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα πρόσθεσε γινόμαστε μάρτυρες ακραίων περιστατικών που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των κατοίκων.

Μάλιστα στηλίτευσε τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του κ. Αθανασίου, ό οποίος σε τοποθέτηση του πρόσφατα σε συνέλευση κατοίκων της Μόριας, είχε κάνει λόγο για σχέδιο μουσουλμανοποίησης του νησιού και σημείωσε ότι με αυτές τις τοποθετήσεις ο κ. Αθανασίου δίνει δώρο τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή.

Σε σχέση με τη Μόρια ανέφερε πως είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, υπάρχει καθυστέρηση στην απόδοση αποφάσεων έχει συσσωρευτεί κόσμος που δεν έχει χρήματα, υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα, αλλά εγείρονται ζητήματα και για τη στάση των εταίρων. Όλα αυτά συνεχίζει, σε συνδυασμό με μια επιχειρούμενη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής οδηγούν σε αυτά περιστατικά με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολλοί άνθρωποι. Ο κ. Πάλλης καταλήγοντας τόνισε η κυβέρνηση έχει ένα συγκροτημένο σχεδιασμό για το προσφυγικό.

Εν των μεταξύ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο αυτή την ώρα σε σύσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη.