ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Γ. Πάλλης: η Λέσβος είναι και τώρα, όπως και πάντα, ένας φιλικός και ανθρώπινος τουριστικός προορισμός

gsc1

Την Δευτέρα 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Δουζίνας, Φ. Βάκη, Γ. Πάλλης, Γ. Δημαράς και Μ. Τζούφη) και αντιπροσωπείας Άγγλων βουλευτών (D. Lammy – Εργατικό Κόμμα) και συνδικαλιστών, αλληλέγγυων και μελών της Πρωτοβουλίας “Greece Solidarity Campaign”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης της βρετανικής συλλογικότητας στη χώρα μας (6-8 Μαρτίου), με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη διατύπωση συγκεκριμένων δράσεων στήριξης, υπό το πρίσμα της οικονομικής, ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά τους, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για τις πρόσφατες δράσεις και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης,  συμπεριλαμβανομένου του Νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και του «Παράλληλου Προγράμματος» που υπερψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ εκτενής αναφορά έγινε για την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

gsc2

Τα μέλη της αντιπροσωπείας έθεσαν ζητήματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, το «κλείσιμο» της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους, ενώ τόνισαν πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία και συντονισμός, ώστε να ενισχυθούν και να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δράσεις αλληλεγγύης, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Ο Γ. Πάλλης παρουσίασε στα μέλη της αντιπροσωπίας το πώς είναι σήμερα η κατάσταση με την διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Λέσβο και τους κάλεσε να μεταφέρουν στους συμπατριώτες τους το μήνυμα ότι η Λέσβος είναι και τώρα, όπως και πάντα, ένας φιλικός και ανθρώπινος τουριστικός προορισμός, απευθύνοντας τους ταυτόχρονα την πρόσκληση να επισκεφτούν το νησί μας. Τα μέλη της αντιπροσωπίας με χαρά δέχτηκαν αυτή την πρόσκληση και δήλωσαν ότι στο άμεσο μέλλον θα έλθουν και στο νησί μας.