ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Γ. Πάλλης μετά την τραγωδία: Αμεση ανάγκη να βρεθούν στεγασμένοι χώροι για τους άστεγους πρόσφυγες της Μόριας

moria_6

Ο Γ. Πάλλης περιέγραψε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Μέσω του «Πρακτορείου 104,9Fm», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, ότι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια και ζήτησε κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαστούν για να βρεθούν οι χώροι που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τους πρόσφυγες.

Ο Γ. Πάλλης, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο hot spot, είπε ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στις πλαστικές σκηνές, ενώ από την πλευρά τους, αρχές και η πυροσβεστική έδρασαν τάχιστα. Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ και οι πρόσφυγες που βρίσκονται σε περιορισμό, μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο του στρατοπέδου για να είναι ασφαλείς.

Πάντως, ο βουλευτής υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ότι ένα μεγάλο μέρος του χώρου του στρατοπέδου έχει καταστραφεί, οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και έκανε έκκληση να υπάρξει συνεννόηση για να βρεθούν σύντομα χώροι για να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι και να είναι ασφαλείς.