ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Γ. Πάλλης: Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην ακραία πόλωση και στη στείρα άρνηση, η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους νησιώτες

“Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην ακραία πόλωση και στη στείρα άρνηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες με την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου, ότι στηρίζει έμπρακτα τους νησιώτες και τον αγώνα τους για ανάπτυξη και προκοπή” αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για  την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Η δήλωση του Γ. Πάλλη

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διασφαλίστηκε η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ αλλά και ο διπλασιασμός των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο από τις προσφυγικές ροές, μεταξύ των οποίων είναι φυσικά και η Λέσβος.

Αυτή η εξαιρετικά θετική εξέλιξη θα ήταν φυσικά αδύνατη χωρίς τις επίμονες προσπάθειες τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και των Υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αποτελεί όμως δικαίωση και για όλους όσοι εργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα, αθόρυβα αλλά συστηματικά, για να τεκμηριώσουμε την κατάσταση στην οποία είχαν φέρει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, άσχετα και πριν από την κορύφωση του προσφυγικού.

Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην ακραία πόλωση και στη στείρα άρνηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες με την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου, ότι στηρίζει έμπρακτα τους νησιώτες και τον αγώνα τους για ανάπτυξη και προκοπή.