ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata / Σε μονοψήφιο αριθμό μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στο 33% η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24% – Αρνητική η γνώμη της πλειοψηφίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας

Μεγαλώνει η δυσφορία των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στο ερώτημα πώς αξιολογείτε τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση το 55% των πολιτών απαντά αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 35% και μάλλον αρνητικά το 20%), ενώ μόνο το 44% έχει διαμορφώσει θετική άποψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Γράφημα δημοσκόπησης
(EFSYN.GR)

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 33% (τρεις μονάδες λιγότερο σε σχέση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου που λάμβανε 36%) και ακολουθεί σε απόσταση 9 μονάδων διαφοράς ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Στην τρίτη θέση, ελαφρώς ενισχυμένο, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και έπονται το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι, μαζί με όσους απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό, άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν, δημιουργούν άθροισμα της τάξης του 21%.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με 41% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 31% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση Prorata / Κόλαφος για την κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη – Ζητούν άμεση απομάκρυνση Μενδώνη

Οι πολίτες «καρφώνουν» κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για βιασμό κατά συρροή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Kontra Channel.

Ένα συντριπτικό 71% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υπόθεση Λιγνάδη.

Prorata

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 38% εξ αυτών δηλώνουν «πιο κοντά στη ΝΔ».

Prorata

Το 66% αναφέρει ότι η διαχείριση της υπόθεσης πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Prorata

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 31% των πολιτών που αισθάνονται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι πλήττεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Prorata

Επίσης, το 68% των ερωτηθέντων ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ή την αποπομπή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόλις το 24% ζητά να παραμείνει στη θέση της.

Prorata

Μάλιστα των 42% των πολιτών που αισθάνονται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία, τάσσονται υπέρ της απομάκρυνσης της Λίνας Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού.

Prorata

Ακολουθεί στο παρακάτω αρχείο ολόκληρη η δημοσκόπηση της Prorata