ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Διαλύοντας τον Ανδρουλάκη

 

Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης και Γ. Φλωρίδης, φιλικοί προς την κυβέρνηση και οι δύο, δεν πήγαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρά το προσκλητήριο συστράτευσης, ενώ η πρώην υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό στα πανεπιστημιακά της καθήκοντα.

Ο Κ. Μητσοτάκης φρόντισε να εξασφαλίσει μια θέση στην επιτροπή σοφών για το Συμβούλιο της Ευρώπης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ πριν από λίγες μέρες εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο εξ απορρήτων του Α. Λοβέρδου Σπ. Καρανικόλας με αιχμές εναντίον της ηγεσίας.

Με δεδομένο το δόγμα του Κ. Μητσοτάκη “οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο”, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός εργάζεται συστηματικά για να φέρει κοντά του τη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ (στη συνέντευξη του στην ΕΤ1) συμβούλευσε τον Ν. Ανδρουλάκη να μη δείχνει αλαζονεία δηλώνοντας πως δεν θα κάνει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, σημειώνοντας ότι τον πρωθυπουργό ορίζει ο λαός με την ψήφο του.

Την ίδια ώρα επιμένει στο στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ που στις παρούσες συνθήκες φαίνεται ανέφικτος.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά;

Ο Κ. Μητσοτάκης, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και εφόσον ο Ν. Ανδρουλάκης δεν συμμορφωθεί (δεν δείξει δηλαδή διάθεση μετεκλογικής συνεργασίας) θα κάνει νέα επίδειξη δύναμης στο κέντρο με νέες μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ και, μετά τις εκλογές, εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, θα επιδιώξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτών και από άλλα κόμματα, πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δύσκολο καλοκαίρι για τον Ν. Ανδρουλάκη….