ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΕΤΙΤΑ: Μισό Δώρο Πάσχα σε Open, Star, Alpha

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, φαίνεται πως οι εργοδότες στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι αποφασισμένοι να περάσουν όλα εκείνα τα μέτρα που εξυπηρετούν την κερδοφορία τους σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΕΤΙΤΑ. “Όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης επικεντρώθηκε στη παροχή ζεστού χρήματος στους καναλάρχες”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνιτών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ):

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, φαίνεται πως οι εργοδότες στους Τ/Σ είναι αποφασισμένοι να περάσουν όλα εκείνα τα μέτρα που εξυπηρετούν την κερδοφορία τους.

Μετά το εργοδοτικό όργιο αυθαιρεσίας και εκβιασμών στον ALPHA την καταβολή του μισού δώρου σε ALPHA, STAR, ήρθε και η σειρά του Τ/Σ OPEN, όπου ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι θα λάβουν μισό το δώρο του Πάσχα, διότι η επιχείρηση – όπως και οι υπόλοιποι Τ/Σ- έχουν μπει στους ΚΑΔ.

Αφού βομβάρδισαν τον κόσμο με μηνύματα περί «ατομικής ευθύνης», κοινής προσπάθειας όλων και προσπάθησαν με ιδιαίτερο ζήλο να παρουσιάσουν την πανδημία ως αταξική, έρχονται οι ίδιοι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών να επιβεβαιώσουν με πρωτοφανή αντεργατική αγριότητα πως κάθε άλλο παρά αταξική είναι.

Όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης επικεντρώθηκε στη παροχή ζεστού χρήματος στους καναλάρχες (θυμίζουμε τα 11εκ. παροχή του κράτους για διαφήμιση και 21 εκ. απαλλαγή από την καταβολή της δόσης για τις άδειες) που ταυτόχρονα είναι μεγαλομέτοχοι γιγαντιαίων επιχειρηματικών ομίλων με ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες. 

Και για τους εργαζόμενους: Για άλλη μια φορά ΨΙΧΟΥΛΑ! 800 για 45 ημέρες, εκ περιτροπής εργασία, αναστολές συμβάσεων και συνωστισμός στα κοντρόλ και στις σουίτες των μοντάζ.

Συνάδελφοι, γνωρίζετε πολύ καλά το μέγεθος της μόνιμης και ολοένα εντεινόμενης αντεργατικής πολιτικής κυβερνήσεων και καναλαρχών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ισχυρισμός του σημαντικά πληττόμενου από την πανδημία κλάδου αποτελεί πρόσχημα για να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας στους Τ/Σ. 

Αποκαλύπτεται καθημερινά πως ο μόνος τρόπος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι η οργάνωση της δικής μας αντίστασης και αντεπίθεσης-από τώρα και για όσο χρειαστεί- απέναντι σε κυβερνήσεις, εργοδοσία και την εξουσία τους. Με την καθημερινή μας δράση και την αλληλεγγύη μας θα καταφέρουμε να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι καναλάρχες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με βροντερή φωνή και ενότητα να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

-Την άμεση εξόφληση  του δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους των Τ/Σ      OPEN, STAR, ALPHA.

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων των ΠΝΠ εδώ και τώρα.

-Μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

-Να τερματιστεί άμεσα το όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η διεύθυνση του ALPHA προς τους εργαζόμενους που απεργούν.

-Να αποσύρει άμεσα η διοίκηση του ALPHA την απαίτησή τους για μονομελή συνεργεία.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αλιφέρης         

Ο Γεν. Γραμματέας