ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Η ΝΔ έχει φακελώσει όλους τους Ελληνες!

Πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη πράγματα έχει εγκαινιάσει η ΝΔ!

Παρανόμως  έχει ενσωματώσει στην πλατφόρμα εγγραφής στο Μητρώο Στελεχών της (sic) όλους τους εκλογείς, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχει καταχωρημένους στην πλατφόρμα της όλους τους ενήλικους Έλληνες, άσχετα εάν είναι μέλη της ή όχι, άσχετα εάν είναι ψηφοφόρου της ή όχι.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει ο/η οποιοσδήποτε εάν επισκεφτεί την σχετική ιστοσελίδα (http://ananeosi.nd.gr/initadd) και καταχωρήσει τα στοιχεία του στην σχετική φόρμα!

 

Απαντήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για το «Μητρώο Στελεχών»

«Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία για την ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών», που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών», που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ (http://ananeosi.nd.gr/main/) και στο οποίο καλούνται να εγγραφούν ενδιαφερόμενοι, εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία, όπως το εκλογικό τμήμα και η πλήρης ημερομηνία γέννησης.

Η ΝΔ πρέπει να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο στα εξής ερωτήματα:

-Διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών;

-Έχει ενημερώσει την αρμόδια Αρχή (Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) για τη διατήρηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;

-Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;

Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για υποκλοπή δεδομένων, και καλούμε κάθε αρμόδια Αρχή να παρέμβει άμεσα.