ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Κου Κλουξ Κλαν με την ανοχή της Πολιτείας

Κατσάκος Πέτρος

Τα ρεπορτάζ για τα ρατσιστικά μπλόκα στην Πέλλα έλεγαν πως, “σύμφωνα με την αστυνομία, πενήντα επτά πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο να καταλύσουν το απόγευμα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο στην Παναγίτσα Πέλλας, ωστόσο την άφιξή τους στην περιοχή παρεμπόδισαν περίπου 150 άτομα που διαμαρτύρονταν, βάζοντας φωτιές και στήνοντας εμπόδια με παλέτες στον δρόμο… κ.λπ. κ.λπ”. Όλα σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Μόνο που αν παρακολουθούσε κανείς τα βίντεο από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, θα παρατηρούσε πως δεν υπήρχε πουθενά αστυνομία.

Σε δύο κωμοπόλεις της Πέλλας είχε στηθεί ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε δράση της Κου Κλουξ Κλαν, με φασίστες και ρατσιστές να καλούν τον στρατό να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα, να ζητούν από τους 300 βουλευτές να πάρουν τους “λαθρομετανάστες” στα σπίτια τους, να χτυπούν τις καμπάνες για “να ανατριχιάσουν οι συριζαίοι”, όπως χαρακτηριστικά φώναζαν στις κάμερες, και η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά.

Παρότι η τοπική αστυνομία εξέδωσε δελτία Τύπου για τα γεγονότα, απουσίαζε και δεν υπήρχε πουθενά όταν ο ρατσιστικός όχλος απειλούσε να κάψει τους πρόσφυγες, προπηλάκιζε τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και προκαλούσε καταστροφές στις εγκαταστάσεις. Η περίφημη νομιμότητα του κ. Μητσοτάκη όπως και το χέρι του νόμου δεν έφτασε ώς την Πέλλα. Γιατί όταν πρόκειται για την προστασία προσφύγων, η ανομία είναι αυτή που τελικά επικρατεί και ο νόμος γίνεται στάχτη στα μπλόκα των ρατσιστών.

Γιατί ο νόμος και η καταστολή μπορεί να περισσεύουν όταν πρόκειται για νεολαίους σε πλατείες και σε διαδηλωτές που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή αλλά απουσιάζουν όταν πρόκειται για μια δράκα χουντόφιλων που οργιάζουν ανεξέλεγκτα εκθέτοντας την κυβέρνηση και ντροπιάζοντας έναν ολόκληρο νομό της χώρας που μένει με τη ρατσιστική ρετσινιά.

Γιατί μπορεί οιεικόνες με τους θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν να είναι ανατριχιαστικές, όμως η απουσία από την εικόνα της αστυνομίας είναι ακόμη πιο τρομακτική γιατί αντανακλά την απροθυμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κακοκαρδίσει το ξενοφοβικό ακροατήριο της Ακροδεξιάς, τα αυτιά του οποίου χρόνια τώρα χάιδευε, αλλά και να “μαζέψει” τους βουλευτές της που σε κάθε ευκαιρία “διαφημίζουν” και “πουλάνε” τις ενέργειές τους ώστε να μην μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στις εκλογικές τους περιφέρειες.