ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Μουσικό Σχολείο: Μας κάνει εντύπωση η απόφαση της νέας Περιφερειακής Διευθύντριας

Είναι σε όλους και σε όλες γνωστό, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.
 

Το Υπουργείο Παιδείας, δεσμεύτηκε έγκαιρα για την χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου κτηρίου, στον βαθμό που η τοπική αυτοδιοίκηση εξασφαλίσει τους αναγκαίους χώρους, ενώ ταυτόχρονα στήριξε και στηρίζει την τωρινή λειτουργία του με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και εξοπλισμό.

Είναι επίσης γνωστό, ότι  οι λύσεις που δίνονταν τα τελευταία χρόνια και είχαν να κάνουν με τα διάφορα θέματα που εμφανίζονταν, όσον αφορά την στέγαση του, τον αριθμό των τμημάτων κλπ  ήταν πάντα στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών λειτουργίας του, της συνεχούς αυξημένης ζήτησης εκ’ μέρους μαθητών και των γονιών, σε συνδυασμό βέβαια με τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων που το φιλοξενούν. Τέτοιες λύσεις βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτά τα πλαίσια μας κάνει εντύπωση η απόφαση της νέας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, να δημιουργηθεί φέτος μόνο ένα τμήμα στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Με αυτό τον τρόπο πάνω από 30 παιδιά θα μείνουν εκτός, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύεται η λειτουργία του Μουσικού σχολείου για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η απόφαση, έρχεται σε αντίθεση, τόσο με την  εκφρασμένη στήριξη,  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, του Μουσικού σχολείου, όσο και με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, από την προηγούμενη Περιφερειακή Διεύθυνση, προκειμένου, αυτή η στήριξη, να υλοποιείται στην πράξη.