ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Νοσοκομειακοί κατά Μητσοτάκη για ασθενείς εκτός ΜΕΘ: Αδίστακτα παραπληροφορεί τους πολίτες

 

Για παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού καταγγέλει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή τον ισχυρισμό του, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του, την Τετάρτη, ότι «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

«Όχι. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Υπάρχει πράγματι μία αναμονή μικρή, όχι από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να διασωληνωθούν. Όπως είπατε από διασωληνωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ. Θέλω να σας πω ότι και σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη από την κατάσταση που υπήρχε πριν από τρία και τέσσερα χρόνια, όταν με μία απλή γρίπη το φαινόμενο αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο» είχε προσθέσει ο πρωθυπουργός.

Η ΟΕΝΓΕ, σε μια ανακοίνωση που ξεκινά με την φράση του Λουντέμη, «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν», απαντά στον πρωθυπουργό, ότι την ίδια μέρα της συνέντευξής του (7/4), υπήρχαν 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, μόνο στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι 82 από αυτούς  νοσούν από Covid-19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν τουλάχιστον τρεις μέρες να μπουν σε ΜΕΘ, νοσηλευόμενοι στο μεταξύ σε κοινούς θαλάμους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών:

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.»

Χθες σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τον σχετικό υπότιτλο του ίδιου του καναλιού) «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το βράδυ 7/4/21, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υποδομές».