ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Λέσβου: Ανεύθυνη και επικίνδυνη η κυβέρνηση σε προσφυγικό και εξωτερική πολιτική

Εδώ και μέρες ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός ενός υπουργείου που δεν χρειαζόταν και καταργήθηκε, για να επανιδρυθεί λίγους μήνες μετά, με καθημερινές εμφανίσεις του – μονολόγους σε τηλεοπτικά κανάλια, εναγωνίως προσπαθεί να εμφανίσει ως αλήθεια την εικονική του πραγματικότητα. Προσπαθεί να πείσει – ποιόν αλήθεια; – ότι τα νησιά αποσυμφορούνται από χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Αποκρύπτοντας συνειδητά ότι η Λέσβος ένα χρόνο πριν είχε 5.600 αιτούντες άσυλο ενώ σήμερα μετά από ένα χρόνο ακροβατισμούς μεταξύ πραγματικότητας και ακροδεξιών ιδεοληψιών, το νησί ασφυκτιά από την παρουσία άνω των 20.000 ανθρώπων.

Αυτά κάνει ο Χιώτης Υπουργός εμφανίζοντας ως μεταναστευτική πολιτική ασυνάρτητους μαθηματικούς υπολογισμούς , ενώπιον σιωπηλών δημοσιογράφων σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πληρωμένα με τα παχυλά κονδύλια της καμπάνιας για την καταπολέμηση του κορονοϊού ή και με κάποιο άλλα μυστικά κονδύλια  του υπουργείου του, που ουδείς γνωρίζει σε ποιες τσέπες καταλήγουν. Ελπίζει πως από την επανάληψη ψευδών ειδήσεων και την μονομερή πληροφόρηση στο τέλος  κάτι θα μείνει.

Όμως  η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Μηταράκη και τον κάθε παράγοντα της ΝΔ και της κυβέρνησης στην Λέσβο:

– Στα νησιά μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι από πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πολλαπλάσιοι απ’ όσοι πριν ένα χρόνο πρόσφυγες και μετανάστες.

-Στο λιμάνι της Μυτιλήνης λειτουργεί καθ’ υπόδειξη των τοπικών κομματικών της στελεχών στο Δήμο Μυτιλήνης, ΠΑΡΑΝΟΜΗ καραντίνα ανθρώπων, χωρίς να τηρούνται στο ελάχιστο οι συνθήκες υγιεινής που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.

– Στη Μόρια ο εγκλωβισμός είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης και της αναταραχής. Τα  τελευταία αιματηρά γεγονότα, είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της συνειδητής  εγκατάλειψης 20.000 απογοητευμένων ανθρώπων στην τύχη τους. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση τιμωρεί τους πρόσφυγες, αλλά τιμωρεί και τους κατοίκους των γύρω χωριών.

-Οι κάτοικοι της Μόριας δεν έχουν λάβει ένα χρόνο τώρα ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημιές των κτημάτων και των περιουσιών τους, από την εγκατάσταση και τη λειτουργία μιας πόλης 20.000 κατοίκων.

Αλήθεια που είναι οι διαδηλώσεις και οι φωνές εκείνες που χαλούσαν τον κόσμο, όταν ο πληθυσμός της Μόριας έφτανε στο 25% του σημερινού πληθυσμού;

Ο ΣΤΌΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΉΣ: Δεχτείτε την κλειστή δομή στην επιταγμένη Καράβα. Αφήστε να φτιάξουμε τη φυλακή –  την ακριβή φυλακή –  που σχεδιάστηκε. Αφήστε να σας νικήσουμε. Διότι δεν ξεχνάμε την προσβολή που μας κάνατε διώχνοντας κλοτσηδόν  τα ΜΑΤ. Ειδάλλως θα πνιγείτε στα προβλήματα.

Την ίδια ώρα στον Έβρο υπάρχει αμφισβήτηση των συνόρων. Τρεις μήνες πριν, η κυβέρνηση παρουσίαζε τους άοπλους  πρόσφυγες-μετανάστες  στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή. Δίνοντας θεατρική παράσταση μπροστά σε  όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, για να μας πείσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα  μας. Σήμερα, σε κάτι τόσο σοβαρό για την εθνική ασφάλεια, δεν κουνιέται φύλλο και, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των ΜΜΕ που ελέγχει (ή μήπως την ελέγχουν;), αυτό που συνέβη  αποκρύφτηκε και υποβαθμίστηκε.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, παρακολουθεί αμήχανα τα αποτελέσματα της ανεύθυνης στάσης της στην εξωτερική πολιτική και από την άλλη «κάνει τον μάγκα» και «πουλάει τσαμπουκά» στους νησιώτες και στους πρόσφυγες/μετανάστες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι  ανεύθυνη και επικίνδυνη. Ακραία επικίνδυνη.