ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

«Ξεπερνάει κάθε λογική η «ισοτιμία» τίτλου Γεωργικού κολλεγίου με το πτυχίο Ανώτατου Γεωπονικού Ιδρύματος»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Είναι εκτός πάσης λογικής τα πρόσφατα νομοθετήματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. με τα οποία, μεθοδευμένα, καταρράκωσε τα ακαδημαϊκά προσόντα και μάλιστα πενταετούς φοίτησης, όπως στην περίπτωση των Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων μας, προς όφελος κολλεγίων που παρέχουν βραχεία εκπαίδευση και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο ως προς την ποιότητά της.

Με μια απλή απόφαση ενός Τμήματος του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς κανένα έλεγχο ακαδημαϊκής αντιστοίχισης, δίδονται στο εξής ίσα επαγγελματικά δικαιώματα σε τίτλους ιδιωτικών κολλεγίων από όλο τον κόσμο, όπως έγινε πρόσφατα όταν απόφοιτοι κολλεγίου με διάρκεια φοίτησης 5 εξαμήνων εξισώθηκαν με τους κατόχους πτυχίων ελληνικών ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης 5 ετών.

Με τη σχετική ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα  28  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούμε το αυτονόητο. Να αποσυρθούν άμεσα οι σχετικές διατάξεις που από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά με υποτυπώδη γραφειοκρατική και μόνο διαδικασία, απαξιώνουν σταδιακά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και εξισώνουν επαγγελματικά τους αποφοίτους τους με οποιοδήποτε ανά τον κόσμο κολλέγιο παρέχει οποιουδήποτε τύπου και διάρκειας «ακαδημαϊκή» μεταλυκειακή εκπαίδευση.

Η «αριστεία» της ΝΔ που επιβάλλεται με αυτές τις μεθοδεύσεις πρέπει να καταδικαστεί, γιατί χλευάζει επιδεικτικά τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας για πρόοδο, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, χλευάζει τις χιλιάδες νέες και νέους της χώρας μας που μοχθούν για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση, απέναντι σε όλα αυτά που είναι και ήταν πάντα η ΝΔ:  η παράταξη της ελάχιστης προσπάθειας, του «μέσου», των «κολλητών», των «κουμπάρων» και των ημετέρων. Η παράταξη της αναξιοκρατίας!