ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

ΟΕΝΓΕ σε Μητσοτάκη / Στους πόσους χιλιάδες νεκρούς θα σταματήσει η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη;

Κόλαφος είναι η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το ΕΣΥ στην τιτάνια «μάχη» κατά του 4ου κύματος της πανδημίας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης αποκαλύπτει ότι:

Βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και φορητούς αναπνευστήρες πεθαίνουν καθημερινά,  περιμένοντας μάταια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ (99 στην επίσημη λίστα αναμονής ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ στις 11/11/21),

Τα ράντζα πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεκάδες ασθενείς παραμένουν ώρες μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας στα τμήματα επειγόντων περιστατικών γιατί και τα ράντζα εξαντλούνται,

-Η επίσκεψη των γιατρών ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ, σε πολλά νοσοκομεία (π.χ. Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία) εφημερεύει μόνο ένας γιατρός για 50, 100 ακόμα και για 120 ασθενείς, το λιγοστό εξουθενωμένο προσωπικό έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του.

«Και όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί με θράσος να ισχυρίζεται ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Στους πόσους χιλιάδες νεκρούς θα σταματήσει η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη; Στους πόσους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ; Στα πόσα ράντζα;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και οι ευθύνες της κυβέρνησης βαριές καθώς:

Δεν είναι κρεβάτι ΜΕΘ ένας αναπνευστήρας και ένα μόνιτορ. Γιατί ΜΕΘ είναι ξεχωριστός χώρος νοσηλείας με γιατρούς και νοσηλευτές παρόντες 24 ώρες το 24ώρο.

Οι 2.000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών που διατυμπανίζουν ότι έγιναν ΔΕΝ έχουν γίνει. Είναι προκηρύξεις για τις οποίες οι κρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Οι 2.000 προσλήψεις επικουρικών γιατρών είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανανεώσεις συμβάσεων συναδέλφων που τους κρατάνε όμηρους.