ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Οι μπίζνες είναι μπίζνες

O Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να την κοπανήσει από τη Βουλή, γιατί μια αντιπαράθεση γύρω από το αίσχος της κατάρτισης θα μπορούσε να επιφέρει ζημιές στο σχέδιο Μωυσής. Ευτυχώς υπάρχουν και τα κανάλια, που είναι πολύ συνεργάσιμα.

Και είναι λογικό. Για 40 εκατομμύρια που τα μπούκωσε η κυβέρνηση, μια χαρά λειτουργούν. Οι παρουσιαστές σκίζουν τα ρούχα τους για την εντιμότητα του Βρούτση και την αστοχία του προγράμματος. Ό Άδωνις κάνει τέσσερις με πέντε τηλεοπτικές εμφανίσεις τη μέρα.

Και φιλοδοξία του συστήματος είναι σε λίγες εβδομάδες κανείς να μην θυμάται πια τι ήταν τα μέτζη του νέουκτη και τα σκόιλ ελικικού λοιμώχθηκαν και πόσο μας κόστισαν.

Γιατί τα 85 εκατομμύρια που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος γι’ αυτά τα σκουπίδια θα καταβληθούν, ας μην έχουμε αμφιβολίες. Οι μπίζνες είναι μπίζνες, άσχετα αν κάποιες φορές τις ξεφωνίζει ο κόσμος και επιβάλλονται κάποιες αναδιπλώσεις.

Οι υπόλοιπες δουλειές προχωράνε κανονικά. Προχθές κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη. Αποχαρακτηρισμοί δασών, επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περιοχές Natura, και, το πιο εμβληματικό, οι ιδιώτες επενδυτές θα μπορούν να αναθέτουν σε ιδιώτες τους περιβαλλοντικούς ελέγχους από τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να περάσουν.

Τόσο αδιάβλητοι θα είναι αυτοί οι έλεγχοι. Και αυτό το νομοσχέδιο προωθείται με διαδικασία κατεπείγοντος, εν μέσω πανδημίας, χωρίς διαβούλευση και φορτωμένο με ένα κάρο φωτογραφικές τροπολογίες. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν.

Ας το πάρουμε απόφαση: από τη φάση της πανδημίας δεν θα μείνει κολλητός και πελατάκι που να μην τακτοποιηθεί. Οι υπόλοιποι θα αρκεστούν σε 10% ύφεση και 20% ανεργία. Και ας τα βγάλει πέρα ο καθένας όπως νομίζει.