ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Ο Κ. Μητσοτάκης, οι απόδημοι και ο ρόλος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Προφανώς ο Κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να προωθήσει το σχέδιό του για την ψήφο των αποδήμων, μόνο με τον Βελόπουλο. Ούτε πολιτικά, ούτε αριθμητικά.

Είναι λοιπόν μεγάλη η βοήθεια που σπεύδει να του προσφέρει η Φώφη Γεννηματά, για μια χούφτα ψήφους από τους μετανάστες της Γερμανίας. Αλλά ούτε και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φτάνει. Ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση.

Το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι βρήκε βάση συνεννόησης με όλους και άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη γωνία. Για να του βγει, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει η πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ. Στην πραγματικότητα, οι προϋποθέσεις που έθεσε ο σύντροφος Κουτσούμπας δεν καλύπτουν κανέναν από τους ομογενείς που χειροκροτούσαν προ ημερών τον Κ. Μητσοτάκη στην Αστόρια, όταν τους υποσχόταν ότι το 2023 θα ψηφίσουν από εκεί.

Ο πλέον ακατανόητος παίκτης σε όλη αυτή την ιστορία είναι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται να το απασχολεί μόνο ένα πράγμα, το πώς θα καταφέρει να σύρει την πλειοψηφία των 180, που διαθέτει με τη Ν.Δ., στην εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας από τον δικό του πολιτικό χώρο. Άγνωστο τι θέλει να κερδίσει από αυτό. Και άγνωστο γιατί προσπαθεί να το κερδίσει στηρίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη σε θέματα από τα οποία το ίδιο θα έχει ζημιά. Όπως η ψήφος των αποδήμων ή ο εκλογικός νόμος.

Όπως και με τις Πρέσπες, έτσι και τώρα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν κάνει πολιτική. Κάνει παζάρια με τον Κ. Μητσοτάκη.

Η τακτική του αυτή το αποσυνδέει από οποιαδήποτε προοδευτική εξέλιξη σε αυτόν τον τόπο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.