ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Ο Μητσοτάκης και το Διεθνές Δίκαιο

«Είμαστε η Δύση, είμαστε με το Διεθνές Δίκαιο» διακήρυξε μεγαλόστομα ο Κ. Μητσοτάκης. Και αυτή είναι μια πομπώδης μεγαλοστομία, που τοποθετεί την Ελλάδα, αδιάλλακτα και αδιαπραγμάτευτα, τώρα και στο μέλλον, στην ουρά των γερακιών του δυτικού στρατοπέδου. Στην πρώτη γραμμή της ουράς, μάλιστα.

Με τέτοιου είδους δηλώσεις και με ενέργειες όπως τα όπλα στην Ουκρανία, ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτεται την κρίση για να δέσει την κυβέρνησή του με το ψυχροπολεμικό σύστημα που διαμορφώνεται.

Από εδώ και εμπρός, όποιος κάνει κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αμφισβητεί τους προσανατολισμούς της χώρας και πάει να μας εκθέσει σε κινδύνους. Και κάθε κοινωνική επίπτωση της άθλιας πολιτικής Μητσοτάκη, είτε σχετίζεται με την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, είτε με την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, είτε με το ξεπούλημα του δημόσιου συμφέροντος σε φίλιους επιχειρηματίες, θεωρείται παράπλευρη απώλεια μιας ευγενικής μάχης για το Διεθνές Δίκαιο.

Το να είσαι και με τη Δύση και με το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι αυτονόητο. Η Δύση έχει αποδείξει ότι ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο α λα καρτ. Πότε το πετάει στα σκουπίδια για να κάνει τη δουλειά της και πότε το επικαλείται, όπως τώρα που το κονιορτοποιεί η Ρωσία. Ο Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για το Διεθνές Δίκαιο. Ενδιαφέρεται να ισχυροποιήσει τη θέση του στο εσωτερικό. Και γι’ αυτό δεν διστάζει να κάνει την Ελλάδα μέρος της κρίσης.

Ας υπερασπιστούμε αποφασιστικά την ειρήνη και την αποκλιμάκωση. Ούτε βήμα πίσω.