ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Πάνος Ρήγας από τη Λέσβο: «Η αξιολόγηση θα κλείσει, η κοινωνία δεν αντέχει άλλες σκληρές πολιτικές»

Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Το πρωί επισκέφθηκε την Αγιάσο, ενώ το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Το απόγευμα εγκαινίασε τα νέα γραφεία του κόμματος στη Μυτιλήνη και συμμετείχε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Την Κυριακή ο Π. Ρήγας θα συμμετάσχει στην 2η συνδιάσκεψη του κόμματος στη Λέσβο

Η επίσκεψη στην Αγιάσο

Το Αναγνωστήριο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο κ. Πάνος Ρήγας, Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργο Πάλλη και στελέχη της Ν.Ε. Λέσβου του Κόμματος (Εριφύλη Χιωτέλλη, Βασίλη Τεντόμα, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο). Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την καταστροφή του Θεάτρου και τις επείγουσες προτεραιότητες.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Σανατόριο) όπου σε κλίμα κατανόησης και συνεργασίας συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων του Αναγνωστηρίου και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις για περαιτέρω πρωτοβουλίες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις τόσο από τον κ. Ρήγα όσο και από τον κ. Πάλλη.

Ακολούθησε ενημέρωσή τους από τον Πρόεδρο του ΚΚΠ ΠΒΑ, κ. Προκόπη Μαϊστρέλλη, για τις άμεσες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν και τους στόχους της σημερινής διοίκησης (επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, αξιοποίηση του ορόφου του κτιρίου για το διαχωρισμό των απόρων, υπερηλίκων κλπ από τα άτομα με ανίατες ψυχονευρωτικές ασθένειες, ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος κ.ά.). Υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο το έργο της διοίκησης.

Πηγή: agiasos.gr

 

«Η αξιολόγηση θα κλείσει, η κοινωνία δεν αντέχει άλλες σκληρές πολιτικές»

Την βεβαιότητα του ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εξέφρασε από τη Μυτιλήνη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, η αξιολόγηση θα κλείσει για δύο λόγος, «ο πρώτος είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και από κανένα για να διαμορφώσει άλλο πεδίο, το επιχείρησαν και στην πρώτη αξιολόγηση και δεν το κατάφεραν. Το δεύτερο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες σκληρές πολιτικές και έχει κατανοηθεί και στην Ευρώπη ότι αυτές οι πολιτικές δημιουργούν προβλήματα στο σύνολο της κοινωνίας και δίνουν διέξοδο σε ακροδεξιές, ξενοφοβικές και λόγω προσφυγικού και αντιευρωπαϊκές φωνές».

Παράλληλα τόνισε ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί «έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ανάπτυξη την επόμενη περίοδο και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο στόχος μας, το τέλος του 2018 να υπάρχει διέξοδος και έξοδος στις αγορές να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πεδίο και η Ελλάδα να φύγει από τα προγράμματα, θα επιτευχθεί».

Σ’ ότι αφορά στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι αυτή ολοκληρώνεται και θα υπάρξει το πόρισμα τη Δευτέρα «που θα αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία τη διαπλοκή, τις σχέσεις που υπήρχαν και τις υπόγειες διαδρομές. Όσο απομειώνεται ο ζωτικός χώρος τον οποίο είχαν καταλάβει όλοι αυτοί θα βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να κρατήσουν όλα τα ερείσματα τα οποία τους ενίσχυαν».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, το μεγάλο σκάνδαλο είναι οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων. «Θα χρειαστούν 500 χρόνια για να ξεχρεώσουν τα εκατομμύρια που πήραν από τις τράπεζες» τόνισε.

Σ’ ότι αφορά στη στάση της ΝΔ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «θέλει να στηρίξει το σύστημα που ήταν και η ίδια μπλεγμένη, όλο το προηγούμενο πολιτικό σύστημα, μαζί με τις τράπεζες, το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ».

Η ΝΔ επιλέγει μια καταστροφική πολιτική που δεν είναι ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι απέναντι στην κοινωνία, ανέφερε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας: «Ότι έχει να κάνει με το ΔΝΤ τα έχει όλα υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο. Απολύσεις, παράδοση του χώρου της υγείας στον ιδιωτικό τομέα, απαξίωση του χώρου της εκπαίδευσης και ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι στο πρόγραμμα της».

Για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «υπάρχουν προβλήματα και ορισμένες καθυστερήσεις, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση αλλά συνεχώς προσπαθούμε. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και αποσυμφόρηση των νησιών και για επίσπευση των διαδικασιών στο θέμα του ασύλου και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Παράλληλα, εξήρε το έργο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ που όπως τόνισε βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού.

ΕΡΤ Αιγαίου

 

Τα εγκαίνια του κτηρίου και η κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πάνος Ρήγας, συμμετείχε στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.