ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Προκλητική αναίδεια

 

«Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν» είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του. Κι αυτό, με βάση τις εικόνες που βλέπουμε στα δημόσια νοσοκομεία και τις διαμαρτυρίες του προσωπικού, δεν είναι απλώς ψέμα. Είναι αναίδεια απέναντι σε εκατοντάδες ανθρώπους που αγωνιούν και στις οικογένειές τους.

Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει πει μεγαλύτερες χοντράδες σχετικά με τις ΜΕΘ.

«Πεταμένα λεφτά» τις είχε χαρακτηρίσει ο Στ. Πέτσας ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αν είχαμε περισσότερες, θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς» είχε πει ο Γ. Γεραπετρίτης. «Δεν έχουν σημασία οι ΜΕΘ, γιατί αυτοί που θα πεθάνουν θα πεθάνουν ούτως ή άλλως» είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή.

Και κάθε φορά που εξόργιζαν την κοινωνία προσπαθούσαν να μαζέψουν τη ζημιά με την καθησυχαστική δήλωση ότι «όποιος χρειάστηκε ΜΕΘ βρήκε».

Και να που όταν κορυφώθηκε το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν βρήκε ΜΕΘ όποιος τη χρειάστηκε. Τα στοιχεία, τα οποία η κυβέρνηση και η λίστα Πέτσα απέκρυψαν συστηματικά, απέδειξαν τελικά ότι το 80% των νεκρών ήταν εκτός ΜΕΘ.

Και τότε ο Κοντοζαμάνης τα έριξε στους γιατρούς, λέγοντας ότι δική τους απόφαση ήταν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον θα αφήσουν να πεθάνει διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο – μια βαριά προσβολή απέναντι στο προσωπικό των νοσοκομείων που δίνει τη μάχη. Και, τελευταία, ο Σκέρτσος: «Μακάρι να είχαμε 10 εκατομμύρια ΜΕΘ που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν γίνεται».

Μόνο που δεν τους ζήτησε κανείς να κάνουν 10 εκατομμύρια ΜΕΘ.

Να ενισχύσουν σοβαρά τη δημόσια Υγεία σε καιρό πανδημίας τους ζήτησαν. Αλλά αυτοί προτιμούν να διαχειρίζονται την κατάσταση με δημιουργική λογιστική και προκλητική αναίδεια. Με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.