ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Σπίρτζης: Τα κανάλια έχουν δείξει 70 φορές πως κουρεύτηκε ο Πέτσας και ούτε μία φορά τις προτάσεις Τσίπρα για τη στήριξη των εργαζομένων

Κριτική στην οικονομική πολιτική που επιλέγει να ασκήσει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «έχουμε παρατηρήσει, δυστυχώς, ανυπαρξία σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει φέρει η πανδημία. Η στήριξη της οικονομίας και των παραγωγικών δυνάμεων έπρεπε να γίνει εμπροσθοβαρώς. Αντ΄ αυτού βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα και τη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, σημείωσε πως: «Η Ελλάδα δεν τήρησε σκληρή στάση στο Eurogroup μαζί με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα και επικράτησαν για μια ακόμη φορά λογικές χωρών όπως της Γερμανίας. Είναι μείζον θέμα να επικρατούν πολιτικές οι οποίες μας έβαλαν στα μνημόνια το 2010 και οι οποίες θα μας ξαναβάλουν στα μνημόνια αν συνεχιστεί η ίδια κατεύθυνση».

«Η έλλειψη σχεδιασμού αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα τέσσερις παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο στήριξης καθώς υπήρχαν αντιδράσεις και αναδεικνύονταν προβλήματα. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τις απολύσεις και την αναστολή των εργασιακών σχέσεων. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη στην Ευρώπη που έχει ένα μεγάλο απόθεμα, αυτό των 37 δισ. ευρώ όπως και οι ίδιοι παραδέχθηκαν και μπορεί να αξιοποιήσει από τώρα το απόθεμα αυτό αλλά αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη σχεδίου» τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στη λογική του να μη στηρίξει την προσπάθεια όχι μόνο για την υγειονομική κρίση αλλά και για τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική κρίση και αυτό το έχουμε αποδείξει. Εμείς δεν είμαστε ΝΔ που στις κρίσιμες εθνικές στιγμές κοιτούσε το μικροκομματικό της συμφέρον» σχολίασε ο πρώην υπουργός Υποδομών που κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών είπε: «Το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί είναι να ασχοληθούμε με σενάρια κύκλων της κυβέρνησης που διαρρέουν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη. Και δεν μας φοβίζουν αυτά τα σενάρια».

«Τα κανάλια έχουν δείξει 70 φορές πως κουρεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ούτε μία φορά τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αν αυτά γίνονταν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χαλάσει ο κόσμος» τόνισε με έμφαση ο Χρήστος Σπίρτζης που σχολίασε, επίσης, πως: «8 μήνες είχε κολλήσει το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, το είχαν ακυρώσει και τώρα του άλλαξαν απλώς όνομα, το ονόμασαν “Αντώνης Τρίτσης” για να επαναλάβουν ένα πρόγραμμα που προϋπήρχε».