ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Στην καραντίνα με ΥΕΝΕΔ

Μπρέγιαννη Κατερίνα

Κάθε μέρα, σε όλα τα κανάλια ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πρέπει να έσπασε κάθε ρεκόρ εμφανίσεων αυτή την εβδομάδα. Πριν τα νέα μέτρα περιορισμού, μετά τα επόμενα νέα μέτρα και καθ’ οδόν και τούμπαλιν.

 Ο «ειδικός» στις «τηλεπωλήσεις» βγήκε να πουλήσει άλλη μια φορά το «τίποτα» για μέγα θαύμα του Μητσοτάκη.

Αναμένεται το φωτοστέφανο από τα κανάλια. Κάπου εκεί στο 8ο διάγγελμα του «πόσο επιτυχημένα διαχειρίζομαι την κρίση», του «καλού και αυστηρού πατέρα», του πιστού στο έθνος και το «καλό της πατρίδας».

Ο πιο αποτυχημένος υπουργός της Ν.Δ., με μάσκα ή χωρίς μάσκα, πανηγυρίζει εν μέσω πανδημίας ότι Έλληνες από το εξωτερικό επιστρέφουν. Γιατί η χώρα σήμερα, λέει, είναι πιο ασφαλής από τις άλλες της Ευρώπης! Και στην Ιταλία να μετράνε νεκρούς με τα φορτηγά!Τέτοιος ευρωπαϊσμός και αλληλεγγύη.

Κανάλια χωρίς αντίλογο. Δημοσιογραφία μονοφωνική. Μια ΥΕΝΕΔ όλη η ενημέρωση της χώρας, «πουλά» κυβερνητική προπαγάνδα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Με τα μάτια γουρλωμένα, σαν τη γνωστή σκηνή από το “Κουρδιστό πορτοκάλι”, οι τηλεθεατές αναγκάζονται να παρακολουθούν το ίδιο και το ίδιο σκριπτ ξανά και ξανά σε όποια συχνότητα κι αν γυρίσουν τους δέκτες τους.

Άδωνις να λέει πόσο θαυμάσια τα πάει η εθνοσωτήριος, Πέτσας να βρίζει ΣΥΡΙΖΑ, Τσιόδρας – Χαρδαλιάς σε μια «επιστημονική» προπαγάνδα κάθε μέρα στις 6 και Σταϊκούρας να απειλεί με τα μέτρα που δεν παίρνει για τη μεσαία και την εργατική τάξη.

800 ευρώ επίδομα και «στον δρόμο». Το δώρο Πάσχα προσεχώς. Ο κόσμος να λουφάζει στον καναπέ όλο και πιο πολύ. Να κλείνει την τηλεόραση. Να πηγαίνει στο μπαλκόνι. Να ξανανοίγει την τηλεόραση. Τα ίδια.

ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 συναγωνίζονται ποιος θα τραμπουκίσει περισσότερους πολίτες. «Γιατί είστε έξω;», ρωτούσαν έναν ηλικιωμένο που πέτυχαν στο πάρκο. «Δεν φοβάστε;», «Δεν σκέφτεστε τους άλλους;», «Δεν σας ανησυχεί ο κορωνοϊός;»

Όπου φύγει – φύγει οι άνθρωποι. Και οι κάμερες από πίσω.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αμάν πια! Υπάρχει και η ατομική ευθύνη φωνάζουν οι κυβερνητικοί. Πολύ σωστά.

Είναι θέμα ατομικής ευθύνης που δεν ελέγχθηκε το πούλμαν από τους Αγίους Τόπους ή που άφηναν τα κρούσματα στην αναμονή των νοσοκομείων. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης που δεν υπάρχουν ούτε μάσκες, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, ή που δεν έχουν επιταχθεί ακόμα ιδιωτικά ιατρεία και γιατροί;

Ή μήπως είναι θέμα ατομικής ευθύνης που ο Μητσοτάκης καθυστέρησε να κλείσει τις εκκλησίες και ανενόχλητοι ιερείς έβγαιναν στα κανάλια λέγοντας ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει στην εκκλησία, ενώ βουλευτές δήλωναν πως θα κοινωνήσουν;