ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Στον Πολιχνίτο ο Γ. Πάλλης

WP_20160321_012

Τον Πολιχνίτο επισκέφθηκε την Δευτέρα 21/03 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Κέντρο Υγείας του χωριού, όπου είχε συνάντησή με την διευθύντρια του, κ. Χριστίνα Χριστοπούλου.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΥ, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει ένας συγκεκριμένος και ιεραρχημένος κατάλογός αυτών των προβλημάτων έτσι ώστε στα μέτρα του δυνατού αυτά να μπούμε σε μια πορεία λύσης.

Στην συνέχεια ο Γ. Πάλλης, επισκέφτηκε το αστυνομικό  τμήμα του Πολιχνίτου, όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους τα προβλήματα υποστελέχωσης του και τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό.

Στην Σκάλα, που ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που ανακύπτουν έξ’ αιτίας της μη λειτουργίας του λιμενικού σταθμού, αλλά και την ανάγκη λειτουργίας και αναβάθμισης του.

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα ιαματικά λουτρά, όπου αφού περιηγήθηκε από τον διαχειριστή τους κ. Τζελεμπιδακη  στο σύνολο των εγκαταστάσεων ενημερώθηκε από αυτόν για τη λειτουργία τους, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περιοχή από την ενδεχόμενη καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των θερμοπηγών.

WP_20160321_021

Μετά το τέλος αυτής της ενημέρωσης ο Γ. Πάλλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Οι θερμοπηγές του Πολιχνίτου και της Λέσβου αλλά και γενικότερα το ενεργειακό πεδίο του νησιού μας, είναι κοινός πλούτος όλων μας. Μέχρι σήμερα αυτός ο πλούτος παραμένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτος.

Η αξιοποίηση  του με όρους δημοσίου συμφέροντος και διαφάνειας είναι δυνατή και πρέπει να γίνει προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει σαν τοπική κοινωνία να σκεφτούμε σοβαρά, να καταστρώσουμε τα σχέδια μας και τις διεκδικήσεις μας, έτσι ώστε αυτός ο πλούτος να αξιοποιηθεί ουσιαστικά και αρχίσει να αποφέρει σε όλους τους κατοίκους του νησιού τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει”

  • Να σημειώσουμε επίσης ότι την Κυριακή 20/03 ο Γ. Πάλλης υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Κινήματος Πολιτών (MRC) της Γαλλίας κ. Jean Luc Laurent o οποίος μαζί με τον Bastien Faudot, υπεύθυνο γραφείο τύπου και υποψήφιο του κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και τον David Bouderballa, υπεύθυνο της προεκλογικής του καμπάνιας, βρέθηκαν στη Μυτιλήνη προκειμένου να έχουν μια όσο το δυνατό πιο πλήρη εικόνα σχετικά με το προσφυγικό. Η αντιπροσωπεία των Γάλλων πολιτικών, επισκέφτηκε το λιμάνι, τον Καρα Τεπε και την Μόρια.
  • Τέλος την Δευτέρα το πρωί ο Γ. Πάλλης έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό συνεργείο του France Presse.

WP_20160321_004