ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Αντωνέλλη: «Ας μην τα βαφτίζει «όλα δικά της»…

fotioulesvos
Από την πρόσφατη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου στη Λέσβο κατά την οποίο η υπουργός ανακοίνωσε επίσημα την ένταξη της Λέσβου στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

«Η κ. Αντωνέλλη τουλάχιστον θα μπορούσε να μην τα βαφτίζει «όλα δικά της» προκειμένου να αποδομήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κοινωνική πρόνοια», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε απάντηση των πρόσφατων δηλώσεων της αντιδημάρχου κ. Αντωνέλλη, με τις οποίες, ανάμεσα στα άλλα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση «για το χαμηλό επίπεδο των πολιτικών πρόνοιας»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρακάτω:

Οι πρόσφατες δηλώσεις της αντιδημάρχου κ. Αντωνέλλη σχετικά «με τις ευθύνες της κυβέρνησης για το χαμηλό επίπεδο των πολιτικών πρόνοιας» και η συνειδητή επιλογή στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Γ. Πάλλη, με αφορμή μάλιστα το δελτίο τύπου του κ. Γεωργούλα, μας προκαλούν έκπληξη.

Αυτές οι δηλώσεις προσβάλουν την Δημοτική Αρχή, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τις προσπάθειες που καταβάλει η Ν.Ε. και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του Δήμου Λέσβου και των κατοίκων του.

Γίνονται σε μια χρονική στιγμή όπου χιλιάδες συμπολίτες μας κάνουν τις αιτήσεις τους για την συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στο οποίο και  εντάχθηκε η Λέσβος (μοναδικός Δήμος στο Β. Αιγαίο) στην πιλοτική εφαρμογή του, ως αναγνώριση από την πλευρά της κυβέρνησης των προσπαθειών και της στάσης των κάτοικων του νησιού μας.

Αυτό το τελευταίο από μόνο του κάνει τις σχετικές δηλώσεις της κ. Αντωνέλλη, όχι μόνο άδικες για την κυβέρνηση, αλλά «εκτός τόπου και χρόνου». Εκ” της θέσης της τα τελευταία έξι χρόνια, μπορεί να κάνει άμεση σύγκριση ανάμεσα στα κονδύλια που δαπανήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την υπόθεση της κοινωνικής πρόνοιας και αυτά που δαπανούνται σήμερα. Δεν το κάνει όμως αυτό.

Αντίθετα προτιμά για λόγους που μας είναι άγνωστοι να ξεχνάει ότι τόσο το ΤΕΒΑ, όσο και το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τα άλλα προγράμματα και οι Κοινωνικές Δομές, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, οι οποίες ανακουφίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οποίες βεβαίως υλοποιούνται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και υλοποιούν κυβερνητικές πολιτικές.

Προφανώς δεν έχουμε καμιά απαίτηση από την κ. Αντωνέλλη να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ούτε θα της υποβάλλουμε να αλλάξει άποψη, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε να μην τα βαφτίζει «όλα δικά της» προκειμένου να αποδομήσει αυτές τις προσπάθειες και με σεμνότητα να συνεχίσει το έργο που επιτελεί για την καλύτερη δυνατή  στήριξη και εξυπηρέτηση των χιλιάδων συμπολιτών μας.