ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Για τη διάσπαση του Δήμου, η ΝΟΔΕ της Ν.Δ. να απαντήσει, πρώτα στον πρώην βουλευτή της

Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ. σχετικά με την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την διάσπαση του Δήμου Λέσβου, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λέσβου, δείχνει στους πολίτες του νησιού  μας δύο πράγματα:

Η  Ν.Δ. είναι πολέμια της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί όπως λέει «απαιτείται συνεργασία πολλών συνδυασμών». Έχει δίκιο η ΝΟΔΕ. Η συνεργασία και η συμμετοχή των πολιτών είναι ο πυρήνας της τοπικής δημοκρατίας. Η Ν.Δ. απλά δεν θέλει την τοπική δημοκρατία.

Στο θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, η ΝΟΔΕ έχει μείνει πίσω.Σε κάθε περίπτωση «κοντός ψαλμός…» που λέει και ο λαός μας!

Τέλος, προτρέπουμε την ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ., πριν θέτει ξανά ανάλογο ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, να απαντήσει σε αυτό που έθεσε πρόσφατα ο πρώην βουλευτής της και πρώην νομάρχης Π. Βογιατζής: «Αλήθεια, γιατί όταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών ο σημερινός βουλευτής της, δεν προχώρησε στην διάσπαση του Δήμου Λέσβου;»

Η μήπως για την ΝΟΔΕ και την Ν.Δ., τελικά και η διάσπαση του Δήμου, είναι ένα ακόμα «εφεύρημα» όπως χαρακτήρισε, πάλι ο βουλευτής της, το «μεταφορικό ισοδύναμο»;