ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Η ΝΟΔΕ «να χωνέψει» την επικείμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση και τον τερματισμό της νόθευσης της λαϊκής εντολής

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχολιάζοντας τη πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρει:

«Προφανώς τα πέντε προηγούμενα χρόνια όταν σημειώθηκε μείωση 65% στα έσοδα της Αυτοδιοίκησης, όταν έγιναν μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ, όταν καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία, όταν διώχτηκαν οι σχολικοί φύλακες κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έγινε διάσπαση του δήμου Λέσβου γιατί κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς η ΝΟΔΕ Λέσβου θεωρεί ότι η Λέσβος μετατράπηκε σε νησί λωτοφάγων.

Η ουσία όμως αυτής της ανακοίνωσης, που προκαλεί μόνο θυμηδία είναι αλλού. Είναι στην επικείμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, είναι στον τερματισμό της νόθευσης της λαϊκής εντολής.

Πού θα πάει όμως θα το χωνέψουν…»

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της σχετικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη η ΝΟΔΕ Λέσβου ανέφερε:

«Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προετοιμάζει την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των δημάρχων, δηλαδή αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών.

Ούτε λόγος βέβαια δεν γίνεται, για τη διάσπαση Δήμων, όπως αυτός της Λέσβου!!

Είναι προφανής ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το διάλογο και τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Ότι δεν είναι κεντρικό Κράτος, είναι εχθρικό.
  • Ότι δεν ελέγχουν, το μισούν.

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται δίπλα στη μαχόμενη Αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ.»