ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Η ΝΟΔΕ πρέπει να αισθάνεται «δικαιωμένη» για την ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ.

«Η ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ., πρέπει να αισθάνεται «δικαιωμένη» γιατί ήταν «από τις πρώτες οργανώσεις της Ν.Δ που εδώ και πολύ καιρό είχε κάνει εμφανή αυτή την ακροδεξιά στροφή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, με την οποία αποκαθιστά τον γνωστό και κατά δήλωση του «εθνικοσοσιαλιστή» εκπαιδευτικό, ως μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, υπενθυμίζει μια σειρά από χαρακτηριστικά γεγονότα που αποδεικνύουν αυτή την ακροδεξιά στροφή της τοπiκής ΝΟΔΕ, όπως:

Στελέχη της ΝΟΔΕ Λέσβου ήταν αυτά που, πρώτα, είχαν μιλήσει για «τον κίνδυνο ισλαμοποίησης του νησιού». 

Η ΝΟΔΕ Λέσβου με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας,  «αναπαρήγαγε και υιοθέτησε τον πλέον ακραίο λαϊκισμό, την πιο αισχρή μορφή πατριδοκαπηλίας και προπαγάνδας που καλλιεργούνται από ρατσιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους και προτιμά να «ψαρεύει» στα θολά νερά της άγνοιας, του φόβου», όπως γράφαμε στην τελευταία ανακοίνωσή μας.

Η κάλυψη που έδωσεο βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Αθανασίουστους ακροδεξιούς τραμπούκους, που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες της πλ. Σαπφούς, αλλά και επιχείρησαν να κάψουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο περιφερειακό συνέδριο

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, καταλήγει ως εξής: «Η ΝΟΔΕ, όπως συνολικά η Ν.Δ. έχει επιλέξει την στροφή στην ακροδεξιά. Τρέφουν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις ακραίες φωνές που υπάρχουν και στο νησί μας. Από αυτό όμως δεν θα χάσει μόνο ή ίδια η Ν.Δ. Αυτό είναι επικίνδυνο, συνολικά, για τη Δημοκρατία μας!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Η ΝΟΔΕ συμπλέει με την ακροδεξιά

«Δεν μας εκπλήσσει η, με αφορμή το «μακεδονικό», ανοιχτή πλέον σύμπλευση της Ν.Δ. με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Εχει ήδη προηγηθεί η ανοιχτή σύμπλευση της ΝΟΔΕ Λέσβου με την ακροδεξιά, με αφορμή το «προσφυγικό». Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, η τοπική ΝΟΔΕ θα πρέπει να αισθάνεται «δικαιωμένη»: Ηταν από τις πρώτες οργανώσεις της Ν.Δ που εδώ και πολύ καιρό είχε κάνει εμφανή αυτή την ακροδεξιά στροφή της», αναφέρει την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Να θυμίσουμε ότι στελέχη της ΝΟΔΕ Λέσβου ήταν αυτά που, πρώτα, είχαν μιλήσει για «τον κίνδυνο ισλαμοποίησης του νησιού».

Να θυμίσουμε ότι, μόλις πρόσφατα, η ΝΟΔΕ Λέσβου με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας,  «αναπαρήγαγε και υιοθέτησε τον πλέον ακραίο λαϊκισμό, την πιο αισχρή μορφή πατριδοκαπηλίας και προπαγάνδας που καλλιεργούνται από ρατσιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους και προτιμά να «ψαρεύει» στα θολά νερά της άγνοιας, του φόβου», όπως γράφαμε στην τελευταία ανακοίνωσή μας.

Να θυμίσουμε την κάλυψη που έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου στους ακροδεξιούς τραμπούκους, που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες της πλ. Σαπφούς, αλλά και επιχείρησαν να κάψουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο περιφερειακό συνέδριο

Δεν μας κάνει λοιπόν καμία έκπληξη το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ, που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, αποφάσισαν να ξαναδεχτούν, σαν μέλος της ΕΛΜΕ, τον γνωστό και κατά δήλωση του «εθνικοσοσιαλιστή» εκπαιδευτικό. Μια απόφαση που ανάμεσα στα άλλα καταργεί την σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών, του ανώτερου δηλαδή οργάνου, που είναι το μόνο αρμόδιο να καταργεί ή να αλλάζει τις αποφάσεις του! Ετσι αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία!

Η ΝΟΔΕ, όπως συνολικά η Ν.Δ. έχει επιλέξει την στροφή στην ακροδεξιά. Τρέφουν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις ακραίες φωνές που υπάρχουν και στο νησί μας.

Από αυτό όμως δεν θα χάσει μόνο ή ίδια η Ν.Δ. Αυτό είναι επικίνδυνο, συνολικά, για τη Δημοκρατία μας!»