ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Να πάρει θέση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και στέλεχος της ΔΑΚΕ, για την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου”

Να πάρει θέση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Λέσβου κ. Κατσαβέλλης, αλλά εμέσεως και ο δήμαρχος Λέσβου, καλεί με σχόλιο του, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Λέσβου, με την οποία κατηγορεί  ότι “έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας και αντικοινωνικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι οι μαθητές της Λέσβου και συγκεκριμένα εκείνοι των σχολείων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου”,

Το σχόλιο του γρ. τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Αντί απάντησης στη κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου, που, χωρίς ντροπή, κάνει μικροπολιτική με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό της 12/6 στα σχολικά κτίρια του νησιού, καλούμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και στέλεχος της τοπικής ΔΑΚΕ, κ. Κατσαβέλλη να απαντήσει αν, αυτή η ανακοίνωση τον εκφράζει..

Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης του κ. Κατσαβέλλη, τότε ο  δήμαρχος Λέσβου θα πρέπει να πάρει θέση, για αυτή (την ενδεχόμενη) στάση του αντιδημάρχου του.

Το γρ. τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

Έρμαια της κυβερνητικής αδιαφορίας και αντικοινωνικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι οι μαθητές της Λέσβου και συγκεκριμένα εκείνοι των σχολείων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Έξι μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και τρεις, σχεδόν, μήνες μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται για την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν υποστεί τα σχολικά κτίρια, αλλά ούτε συγκεκριμένη απάντηση, έχει δώσει, για το πότε θα αρχίσουν οι μελέτες και οι εργασίες αποκατάστασης, έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν οι μαθητές. Κατ’ επέκταση θα ήταν παράδοξο αν η κυβέρνηση μεριμνούσε να σταλούν χρήματα ως έκτακτη επιχορήγηση.

Η κυβερνητική πολιτική της αδιαφορίας έφτασε στο ζενίθ δεδομένου ότι όχι μόνο εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, όχι μόνο έκτακτη επιχορήγηση δεν έχει σταλεί, αλλά ούτε καν λυόμενες αίθουσες δεν έφτασαν στο νησί για να λύσουν κάπως το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πολιχνίτου, του ΕΠΑ.Λ.  Πλωμαρίου , του Νηπιαγωγείου Τρύγονα, του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς και του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας, πρόκειται να βιώσουν στην πιο τρυφερή τους ηλικία μια πολιτική που όχι μόνο θα κάνει την καθημερινότητά τους δυσκολότερη αλλά θα έχει άμεσες συνέπειες στην σταδιοδρομία τους.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει επιτέλους να περάσει από το λέγειν στο πράττειν. Θα πρέπει επιτέλους να νοιαστεί για το μέλλον αυτού του τόπου και για τα παιδιά που έχουν την «απαίτηση» εν έτη 2017 να μάθουν γράμματα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ