ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προς Αθανασίου: «είσαστε υπέρ του δόγματος της «αποτροπής» που ισοδυναμεί εννιά φορές στις δέκα με καταβύθιση λέμβων και πνιγμούς αθώων»

syrizales«Βιάστηκε ο κ. Αθανασίου να καταδικάσει τους Ισπανούς και Δανούς ναυαγοσώστες, αναπαράγοντας ηθελημένα φήμες και ψεύδη για δήθεν ρυμούλκηση σκάφους από τα τουρκικά ύδατα. Είναι βαρύ ατόπημα, για παλαιό, έμπειρο δικαστή να αποφαίνεται για την ενοχή κατηγορουμένων πριν τη δίκη, να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «παραβιάζουν προκλητικά τη ποινική νομοθεσία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σε σχετική ανακοίνωσή του, με αφορμή  πρόσφατη παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ Χ. Αθανασίου

«Αντιθέτως στην ανακοίνωσή του» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν εκδηλώνει τη παραμικρή συμπάθεια για τη συμβολή τους με αυταπάρνηση και ηρωισμό στο έργο της διάσωσης ανθρώπινων ζωών στα κύματα και στο σκοτάδι. Επιπροσθέτως αναλώνεται σε επικρίσεις για την άμεση και αυτονόητη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του. Τους επικρίνει μάλιστα ότι δήθεν «επέπληξαν» τους άνδρες του Λιμενικού, ενώ γνωρίζει άριστα την επανειλημμένη έκφραση βαθειάς εκτίμησης από τον πρωθυπουργό της χώρας, από τον υπουργό Ναυτιλίας κ.α. για το επίπονο έργο που επιτελούν.»

Σχετικά με την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που όπως ισχυρίζεται ο Χ. Αθανασίου, ακολουθεί η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Τα σύνορα της χώρας κ. Αθανασίου δεν είναι «ανοιχτά». Φυλάσσονται αποτελεσματικά από τις ένοπλες δυνάμεις. Συγχέετε ηθελημένα τη φύλαξη των συνόρων με τη διάσωση ανθρώπινων ψυχών. Ηθελημένα είσαστε υπέρ του δόγματος της «αποτροπής» που ισοδυναμεί εννιά φορές στις δέκα με καταβύθιση λέμβων και πνιγμούς αθώων. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να προτρέψει τους λιμενικούς να γίνουν αυτουργοί της εγκληματικής πολιτικής που επαγγέλλεστε. Ζούμε στη Λέσβο της αλληλεγγύης, όχι σε χώρα που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.»

Τέλος για την δράση των ΜΚΟ και των εθελοντών, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει «Όσο για τις «ανεξέλεγκτες» ΜΚΟ, σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε στις παραλίες της Κρατήγου, της Συκαμιάς και της Εφταλούς, όπου εθελοντές, Έλληνες και ξένοι, χωρίς διάκριση πολιτικών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, ανακουφίζουν καθημερινά το πόνο των προσφύγων, τη θανατηφόρα υποθερμία, σκουπίζουν τα δάκρυά τους, δίνουν ελπίδα και κουράγιο στους συνανθρώπους μας και παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού και ανθρωπιάς στα πέρατα του κόσμου