ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ / Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη > για τα νέα μέτρα. «Αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown χωρίς οικονομική στήριξη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση ενώ κάνει λόγο και για την ορχήστρα του Τιτανικού.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται, όλοι οι ειδικοί και η αντιπολίτευση προειδοποιούσαν και δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει νέες εκατόμβες νεκρών και νέο καταστροφικό lockdown, μόνο και μόνο για να αποφύγει την απαιτούμενη οικονομική στήριξη. Ακόμα και σήμερα, με περισσότερα από 60.000 κρούσματα τις τελευταίες τρεις μέρες, ο εθνικός τουρίστας με απίστευτες παλινωδίες, μπρος πίσω και καπέλωμα των επιστημόνων, προσποιείται πως παίρνει μέτρα, χωρίς ωστόσο καμία ουσία και με μόνο κριτήριο το πολιτικό του κόστος.

Τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος μπροστά στην καταστροφή δηλώνει “αισιόδοξος“, και τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Γενάρη, επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση είτε είναι εγκληματικά ανόητοι πέρα από ανίκανοι, είτε απλά ότι έχουν επιλέξει ανοσία αγέλης και δεν τολμούν να το πουν ευθέως, διότι το ΕΣΥ είναι ήδη υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 20.500 νεκρούς».

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, ούτε κουβέντα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε κουβέντα για δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε όλους τους πολίτες και ιχνηλάτηση – ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ούτε αναφορά σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα και θεραπευτικά σκευάσματα, ούτε ένα μέτρο για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης στα σχολεία με το αδιανόητο πρωτόκολλο 50+1% και στα ΜΜΜ με το καθημερινό πάστωμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε κουβέντα για επανεκκίνηση του εμβολιασμού πόρτα πόρτα και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Μόνο αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown στην εστίαση χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος για τη ζωή».

Καυστικό ήταν και το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου. «Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα. Ο ακροδεξιός υπουργός Υγείας όμως πριν λίγο δήλωσε αισιόδοξος. Μιλάγαμε για επιτελικό τσίρκο, αλλά έχουμε να κάνουμε με την ορχήστρα του Τιτανικού» επισήμανε χαρακτηριστικά.