ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λήμνου

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λήμνου

Μύρινα 10/7/2019

Ανακοίνωση

Δέκα χρόνια πριν, στις βουλευτικές εκλογές του 2009, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατέγραφε σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ποσοστό περίπου 4% , οι δε ψηφοφόροι του ήταν περίπου 350. Την περασμένη Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 το αντίστοιχο αποτέλεσμα ήταν 26,8% και 2.540 ψήφους. Στις βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015 (από τις οποίες προέκυψε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α– ΑΝΕΛ) ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκέντρωσε στη Λήμνο ποσοστό 28,6% και 2.527 ψήφους.

Στο νησί μας εκτιμήθηκε από τους πολίτες η επίλυση προβλημάτων που μας ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια όπως η λύση στο ακτοπλοϊκό που έδωσε μεγάλη ώθηση στον τουρισμό μας. Για τις υστερήσεις και τα προβλήματα που παραμένουν ακόμα, ο λαός της Λήμνου αναγνώρισε και εκτίμησε τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσα στις οποίες κινήθηκε η Κυβέρνηση από το 2015.

Είναι εμφανές πλέον ότι το πολιτικό μας σχήμα απέκτησε βαθιές ρίζες ανάμεσα στους συμπολίτες μας. Έχει σταθεροποιήσει και στα δυο νησιά μια σημαντική εκλογική βάση, η οποία οφείλεται στην αποδοχή και υποστήριξη των πολιτικών του κόμματος σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο, είτε σαν κόμμα αντιπολίτευσης στην αρχή είτε σαν κόμμα διακυβέρνησης στη συνέχεια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως αδιαμφισβήτητου εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση που θα υπερασπίσει τις κατακτήσεις της περασμένης περιόδου και θα διεκδικήσει τη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών.

Σ” αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και η τοπική μας οργάνωση, τα οργανωμένα μέλη και οι φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α της Λήμνου.

Χαιρετίζουμε την συντριπτική ήττα των εκφραστών του νεοναζισμού. Το δημοκρατικό – αντιφασιστικό αίσθημα του λαού μας, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων των νησιών μας, έστειλε το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» εκεί που του αξίζει: Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την ψήφο τους το πολιτικό μας σχήμα την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. Τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον όμορφο αγώνα , πιο έμπειροι και ποιο δυνατοί, μαχητικά όπως πάντα, και τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας.