ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Σχολεία / Οι μαθητές απαντούν στους εκβιασμούς της Κεραμέως βγαίνοντας στο δρόμο

 

Ηχηρή απάντηση στη Νίκη Κεραμέως η οποία με εκβιαστικό τρόπο επιχείρησε να βάλει τέλος στις σχολικές καταλήψεις αναμένεται να δώσουν χιλιάδες μαθητές το μεσημέρι της Πέμπτης. «Σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα πάρετε την καλύτερη απάντηση! Για να δούμε ποιος θα βάλει το επόμενο γκολ…» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Τα μαθητικά συλλαλητήρια έρχονται στο κατάλληλο τάιμινγκ, καθώς η Νίκη Κεραμέως το πρωί της Τετάρτης, σε μία επίδειξη δήθεν «πυγμής», ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα ισχύει στα υπό κατάληψη σχολεία σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η αναπλήρωση των χαμένων ωρών μαθημάτων θα γίνει τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

«Αν η κα. Κεραμεως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα είναι βαθιά γελασμένη!» υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου: «Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές! Ακούστε και κάντε πράξη τα δίκαια αιτήματά μας!»

«Αυτά είναι απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά μέτρα» υπογραμμίζουν στην «Αυγή» κύκλοι της ΟΛΜΕ. «Υπονομεύεται ευθέως η προσπάθεια που γίνεται από το μαθητικό κίνημα να προβάλλει τα δίκαια αιτήματά του. Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν τους αγώνες των μαθητών, ενώ έχουν δείξει έμπρακτα ότι τους στηρίζουν» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Οι εκπαιδευτικοί ενώνουν την Πέμπτη τις φωνές τους με εκείνες των μαθητών τους και των γονέων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν μάλιστα κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπή Μαθητών Αθήνας:

«Αν η κα. Κεραμεως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα είναι βαθιά γελασμένη!

Επειδή μάλλον εχει ξεχάσει να της θυμίσουμε:

Αυτοί μας έστειλαν στα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για εμάς και τις οικογένειές μας… Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;

Διαμαρτυρηθήκαμε με σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία- Δώστε λεφτά για την Παιδεία!»… μας συκοφάντησαν ως «αρνητές της μάσκας» και αποδείξαμε το αντίθετο! Μετά μαζεύτηκαν…

Μαθητές- Κεραμέως 1-0

Μας είπαν ότι είμαστε υποκινούμενοι λες και δεν μπορούμε να έχουμε κριτήριο και απαντήσαμε: «Αν κάποιος μας υποκινεί είστε εσείς και το γεγονός ότι θεωρείτε την Υγεία και τη Μόρφωση μας κόστος!»

Μαθητές- Κεραμέως 2-0

Μας είπαν ότι οι καταλήψεις και οι πορείες είναι υγειονομικές βόμβες ή ότι φταίνε που χάνονται μαθήματα και τους θυμίσαμε…250 σχολεία κλειστά σήμερα μόνο λόγω κρούσματος!

Μαθητές- Κεραμέως 3-0

Το ξαναλέμε! Έχουμε δίκιο!

Εμείς θέλουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή… Εσείς είναι φανερό πια με τη στάση σας πως θέλετε να είναι κλειστά!

Υγ. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάτι…Γιατί πού μας πρήζετε με το διάλογο που κόφτεσε να κάνετε μαζί μας… Να σας πούμε κάτι που κάνετε σαν να μην το ξέρετε… Έχουμε έρθει στα Υπουργεία και βρήκαμε τις καγκελόπορτες κλειστές. Έχουμε πάει σε Διευθύνσεις Βθμιας, Δημαρχεία, Περιφέρειες και είτε δεν μας δεχόντουσαν είτε μας πέταγαν σαν μπαλάκι ο ένας στον άλλον…

Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές! Ακούστε και κάντε πράξη τα δίκαια αιτήματά μας!

Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε μαθητή: Να μπορεί να πηγαίνει σε ένα ασφαλές σχολείο που θα τον μορφώνει. Αυτό το δικαίωμα θα το κατακτήσουμε με τους αγώνες μας, όσο και να μας πολεμάτε!

Αύριο σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα πάρετε την καλύτερη απάντηση! Για να δούμε ποιος θα βάλει το επόμενο γκολ…