ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και το καθόλου μέλι»

Με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Γιάννης Γιαννέλλης δηλώνει: “Σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία τη μοναδική λύση για την πατρίδα, αποτελούν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αυτοδυναμία της Κυβέρνησής του¨.

Ο κύριος Γιάννης Γιαννέλλης τον Μάιο του 2012 αποχώρησε από την ΝΔ κάνοντας αιχμηρές δηλώσεις, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον παραγκωνισμό του από το κόμμα και ιδιαίτερα για το ότι δεν αξιοποιήθηκε στις «πρόσφατες» εκλογές, «προφανώς γιατί κρίθηκα αξιοκρατικά και υπουργοποιήθηκαν αξιότεροι από εμένα», τονίζει ότι η έξοδός του από τα ψηφοδέλτια έγινε κατά τρόπον «ανάρμοστο, πρωτόγνωρο και ανήθικο», καταλήγοντας: «Αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχτώ το ασύλληπτο μήνυμα πολιτικού κανιβαλισμού και ανηθικότητας που στάλθηκε, στους νέους ιδίως ανθρώπους, με την δική μου περίπτωση». 

Προσχώρησε στους ΑΝΕΛ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τίμησε τον κύριο Γιάννη Γιαννέλλη με τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ανέλαβε στις 8 Απριλίου 2015 και παραιτήθηκε από αυτή τη θέση στις 6 Μαρτίου 2019.

Η δήλωση του περί στήριξης της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, δεν κάνει κακό στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει μεγάλο κακό στον ίδιο, την αξιοπιστία του σαν πολιτικό και ασφαλώς στην υστεροφημία του. Δεν είναι δυνατόν να υπηρετείς σε μία κυβερνητική θέση επί τέσσερα χρόνια και την επαύριο της παραίτησης σου να εύχεσαι την νίκη του αντιπάλου κόμματος, τo οποίο κατηγορούσες για τα μύρια όσα. Υποτιμάς ακόμα και τους ψηφοφόρους του κόμματος που δηλώνεις ότι θα στηρίξεις. Χαμαιλεοντισμός δίχως όρια.

Άρα, τα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του σε κυβερνητική θέση είχαν να κάνουν με την «θεσούλα», το «προσωπικό βόλεμα», και φέρνουν στο μυαλό το «έτσι και τρούπωσα, τρούπωσα.»

Κύριε Γιαννέλλη ο «σοφός» λαός μας λέει «τα λίγα λόγια ζάχαρη και το καθόλου μέλι». Εσείς δεν τον ακούσατε…