ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τα ΜΑΤ χουλιγκανίζουν, ο πρωθυπουργός κρύβεται

Η κυβέρνηση απέσυρε τελικά κακήν κακώς τα ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο ισχυριζόμενη, για την τιμή των όπλων, ότι «η πρώτη φάση των έργων ολοκληρώθηκε».

Οι απίστευτες σκηνές βίας εναντίον των κατοίκων έκλεισαν με την αδιανόητη εικόνα των ματατζήδων στο λιμάνι των Μεστών, στη Χίο, να δρουν ως χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας, δέρνοντας κόσμο, σπάζοντας αυτοκίνητα, πετώντας πέτρες και χρησιμοποιώντας τον υπηρεσιακό εξοπλισμό για να επιτεθούν στους κατοίκους.

Για όλο αυτό το αδιανόητο σκηνικό η κυβέρνηση ελάχιστα πράγματα βρήκε να πει. Μόνο ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για κάποια περιστατικά βίας -ευχαριστούμε πολύ. Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δραπέτευσε από τη Βουλή αδυνατώντας να υπερασπιστεί την πολιτική του.

Από το ασφαλές μετερίζι του υπουργικού συμβουλίου, όπου κανείς δεν θα του πήγαινε κόντρα, περιορίστηκε να επαναλάβει την απίστευτη ρατσιστική ανοησία που η κυβέρνηση έχει εφεύρει τις τελευταίες ημέρες για να προωθήσει τα κλειστά κέντρα κράτησης: ότι ο κορωνοϊός έρχεται από το Ιράν με τους πρόσφυγες. Ενώ έχει ήδη έρθει από την Ιταλία περνώντας χωρίς έλεγχο από τα αεροδρόμια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τίμησε με το παραπάνω τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του με τους αγαπημένους του ματατζήδες, τους οποίους υπερασπίζεται αδιάλλακτα σε κάθε παρεκτροπή τους, να συμπεριφέρονται χωρίς ίχνος αυτοελέγχου σαν συμμορία χουλιγκάνων στην πλάτη της ταλαιπωρημένης νησιωτικής κοινωνίας.

Δεν θα στοιχηματίζαμε ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης θα είχε το ελάχιστο φιλότιμο να παραιτηθεί όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνουμε όμως ότι η αποθράσυνση των ΜΑΤ, με το χαϊδολόγημα του υπουργού και της κυβέρνησης, τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται.

Εδώ θα είμαστε…